Nyheter

Ny matinnovationstävling avgörs i Södertälje

2020-11-16

I Ät!Stockholm 2020 tävlar nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Finalen sänds från Södertälje Science Park den 27 november.

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling som syftar till att lyfta fram och ge nya, innovativa livsmedelsprodukter en språngbräda ut på marknaden med fokus på svenska råvaror, innovationskraft och hållbarhet. Tävlingskonferencier är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke. Kocken Stefan Eriksson som bland annat vann tävlingen Årets Kock 2005, är råvaruexpert för tävlingen.

Tretton olika produkter tävlar

I startfältet för tävlingen står tretton olika produkter. Några exempel är: vegansk steksmet, kakdeg som skickas ut med post i ett kylkuvert, vegansk seitankorv, tuggummi utan plast och portionsförpackade ägg med dip.

Flera medarbetare från Södertälje kommun finns med i de olika jurygrupperna som ska bedöma tävlingsbidragen. Bengt-Åke Andersson, kökschef på Kostenheten ingår i smakjuryn, näringslivschef Jonas Karlsson är en av medlemmarna i marknadsjuryn.

"Viktigt för framtiden"

Genom tävlingen Ät!Stockholm och Projekt MatLust etablerar sig Södertälje kommun som en regional nod för utvecklingsfrågor kopplade till livsmedel och hållbarhet.

- Det är viktigt för framtiden att livsmedelsnäringen i Stockholms län utvecklas. Genom att uppmärksamma nya, hållbara produkter med stor innovationskraft bidrar Ät!Stockholm till den utvecklingen – och till att förverkliga den regionala livsmedelsstrategin”, säger Eva Helén, tävlingsledare för Ät!Stockholm och utvecklingsstrateg på Södertälje Science Park och.

Mer information och anmälan för att se finalen

Tävlingens vinnare avslöjas under den digitala finalen som sänds från Södertälje Science Park den 27 november klockan 10:00 – 12:00. Alla är välkomna att titta på finalen, du anmäler dig här: www.ätstockholm.se

På webbsidan kan du även läsa mer om tävlingen och de olika produkterna som tävlar.

Mer information om MatLust

Här kan du läsa mer om projekt MatLust som drivs av Destination Södertälje inom Södertälje kommun: https://matlust.eu/om/matlust/