Nyheter

Nyhetsbrev nr 6, coronaviruset

2020-05-07

Vad gör kommunen för att stötta i coronatider? Coronapandemin drabbar oss alla på olika sätt och får en stor påverkan på våra liv. Södertälje kommun följer noggrant utvecklingen. Dagligen fattar vi beslut, om åtgärder som är nödvändiga för att lindra och motverka effekter av coronaviruset, och om insatser för att sprida information som kan hindra smittspridning.

Vi gör ett löpande nyhetsbrev med ett urval av åtgärder som genomförs i Södertälje kommun Vi hänvisar också till viktig information via andra aktörer, som till exempel stödlinjer kopplade till corona.

Här hittar du tidigare nyhetsbrev.

Vill du ha nyhetsbrevet direkt till din mejlbox? Registrera dig här.

Artursbergs covid-19 avdelning – en övergång till vardagen

Även med covid-19 närvarande så fylls brukarnas vardag med omsorg och aktiviteter. Finporslinet dukas fram när det är helg och när det är fint väder njuts det av våren.
Avdelningen på Artursberg är som en vanlig avdelning för dem som behöver vård och omsorg – men ändå inte. Hit kommer de som insjuknat i covid-19, som sjukhuset har färdigbehandlat, men som inte än är smittfria och som behöver fortsatt omsorg. På Artursberg finns ett speciellt arbetslag med medarbetare som bara vårdar dem.
– Att växelvården stängdes på Artursberg i slutet av mars för att ge plats för brukare med covid-19 och att vi har ett arbetsteam med medarbetare som bara arbetar med omvårdnad av dessa är en viktig del i att minska smittspridning av viruset, säger Abeda Assali, enhetschef. Läs hela artikeln på vår webbplats.https://www.sodertalje.se/omsorg-och-socialt-stod/nyheter/pa-artursbergs-covid-19-avdelning-ser-vardagen-nastan-ut-som-vanligt/