Nyheter

Nytt estetiskt program startar på Torekällgymnasiet

2021-11-15

Hösten 2022 startar ett estetiskt program med inriktning bild och formgivning på Torekällgymnasiet. Det är ett högskoleförberedande program där eleverna får fördjupa sin förmåga och teknik att skapa bilder, både analogt och digitalt.

Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, ger behörighet till många olika utbildningsvägar inom konst, design, grafisk form, spel, digital bild och illustration. Det finns en växande arbetsmarknad för människor med yrken inriktade mot olika typer av visuell kommunikation.

Programmet ger även eleverna behörighet att söka till studier inom det samhällsvetenskapliga fältet, till exempel lärarutbildning och juristutbildning. Se mer på utbildningsguiden hos Skolverket. 

Undervisningen sker i specialutformade, välutrustade lokaler och eleverna får tillgång till egen dator, ritplatta och programvara. Målet är att utbildningen ska vara inspirerande, kreativ och utvecklande för eleverna.

- Vi kommer att bearbeta frågor kopplade till hållbarhet, demokrati, entreprenöriellt arbete, hälsa och etik. Ofta gestaltas det i olika konstnärliga projekt där vi knyter samman kurser och samverkar med externa partners, berättar Karin Bernerstedt, en av bildlärarna på Wendela Hebbegymnasiet, som fram tills nu har haft programmet.

Efter att eleverna ansökt blir de kallade till en antagningsdag där de får träffa bildlärarna på skolan och visa exempel på arbeten de gjort tidigare.