Parkering och trafikavspärrning vid studentfirandet den 13 juni

Parkering och trafikavspärrning vid studentfirandet den 13 juni

Händer som håller upp studentmössor i luften.

Den 13 juni firar Södertäljes kommunala gymnasieskolor studenten i Stadsparken. Det innebär att det blir begränsade parkeringsmöjligheter och framkomlighet runt Stadsparken under denna dag.

Den 13 juni tar eleverna vid Foucaultgymnasiet, Torekällgymnasiet och Täljegymnasiet studenten. Södertälje kommun kommer att arrangera ett gemensamt studentfirande med utspring i Stadsparken dit nära och kära är välkomna.

Ingen parkering vid Centralstationen

Under studentdagen kommer parkeringen vid Centralstationen att vara på- och avstigningsplats för studentflaken. Parkeringen kommer därför att vara avstängd från tidig morgon och under större delen av dagen. Det kommer alltså inte gå att parkera vid Centralstationen den 13 juni. Det kommer även att vara avspärrat för biltrafik runt Stadsparken.

Studentfirande_2023_mindre.png

Du som planerar att besöka studentevenemanget – tänk på att det kommer att vara svårt att hitta parkeringsplats. Om det är möjligt, välj gärna andra färdsätt än bil.

Under eftermiddagen kommer studentflak att rulla i en slinga genom Södertälje vilket gör att framkomligheten blir begränsad.

Södertälje kommun vill att studentfirandet ska bli en så positiv och glädjefylld dag som möjligt där vi hyllar våra studenter och deras fina studieinsatser. Vi hoppas på överseende med att vissa saker inte kommer att vara som vanligt denna dag.

Här kan ni läsa mer om årets studentfirande, se olika hålltider och slingan för studentflaken: Studenten 2023.