Nyheter

Påsklovsaktiviteter

Bild på pojke vid hus.

2020-04-07

Trots coronaviruset finns det flera platser och aktiviteter som är öppna, som förnöjer och förgyller. Vi kommer att samla några av dem här. Ett första urval presenteras, listan växer efterhand. Glad påsk!

Torekällberget

Äggjakt

Alla dagar under påsklovet har Torekällberget äggjakt mellan kl. 11.00–16.00. Leta påskägg i husen och gårdarna, kartor och pennor kan hämtas i Handelsboden.

Mat- och pratrunda

Alla dagar under påsklovet, klockan 11:00, kan du följa med på mat- och pratrunda till alla djuren, detta med ett påsktema. Följ med djurskötarna och lär dig mer om djuren. Start vid skylten på stallplan.

Ponnyridning

Lördag, söndag och helgdagar klockan 13:00–14:00 kan du få vara med på ponnyridning, rid på gotlandsrussen som bor på Torekällberget. Förköp biljetterna för att rida i handelsboden fram till klockan 13:45, biljetterna kostar 40 kr och det finns ett begränsat antal.

Utöver detta kan du mellan kl, 11:00–16:00 inhandla massor av påskgodis, påskägg och påskpynt i handelsboden.

Läs mer om påsklovet på Torekällberget

Utflyktsmål i naturen

Barsjon1200550.jpg

Naturcentrum håller normalt guidade turer och även om dessa påverkas och ställs in så finns Södertäljes 24 naturreservat kvar.

Läs om utflyktsmål i Södertäljes vackra natur i vår utflyktsguide. Planera din utflykt till sjöar, våtmarker, åar, skärgård, artrik flora och djurliv, hagmarker, skogar och mycket mer.

Stigar, skyltar, eldplatser, fågeltorn och fler anordningar visar upp värdena och gör områden tillgängliga och lite extra trivsamma. Läs mer här. 

Njut av våren i motionsspår, på spontanidrottsplatser och utegym

brunnsang_spontanidrottsplats1200550.jpg

Södertälje har många motionsspår, spontanidrottsplatser och utegym som ger möjlighet till aktiviteter utomhus. I anläggningsregistret hittar du exempelvis Brunnsängs spontanidrottsplats, Östertälje utegym, Tvetaspåret med utegym, Ronna spontanidrottsplats och en mängd andra.  Länk till anläggningsregistret 

Påskläsande

infodisk.jpg

Biblioteken i Södertälje har sett över sina arbetssätt för att vara tillgängliga under de nya förutsättningarna som råder. Alla punkter nedan gäller inledningsvis fram till den 14 juni 2020.

Vi hoppas att förändringarna gör det lättare för dig att njuta en god bok:

  • Personer över 70 år erbjuds att få böcker hemlevererade med 4–6 veckors mellanrum.
  • Lånetiderna förlängs till sex veckor, i stället för fyra, och möjlighet till fler omlån ges.
  • Antalet e-böcker, e-ljudböcker och e-filmer som går att ladda ned per vecka är dubblat.
  • Biblioteken erbjuder take away-kassar. Det innebär att bibliotekspersonal plockar ihop det besökaren vill ha, och kassen hämtas sedan upp utanför biblioteket.
  • Det finns möjlighet att läsa tusentals svenska och internationella tidningar och magasin hemifrån.Tidningarna nås via Pressreader på bibliotekets webbplats.

Här finner du bibliotekens webbplats.

Här kan du läsa om samtliga förändringar som biblioteken genomför (pressmeddelande).