Nyheter

Passa på att förtidsrösta - din röst är viktig!

Bild från en röstningslokal. Man ser ben och händer med röstsedlar.

2022-09-07

Söndagen den 11 september är det val till kommun, region och riksdag. Kanske har du svårt att hinna rösta på valdagen? Ta chansen att förtidsrösta i lugn och ro. I Södertälje kommun finns det tio förtidsröstningslokaler.

Förtidsröstning är ett smidigt sätt att säkerställa att du använder rösträtten och möjligheten att vara med och påverka vilket/vilka partier som ska styra i Södertälje kommun, Region Stockholm och Sverige. Kanske får du förhinder på valdagen, söndagen den 11 september. Att förtidsrösta är också ett bra sätt att undvika de eventuella köer som kan uppstå i vallokalerna under valdagen.

Ta med röstkort och id-handling

När du förtidsröstar behöver du ditt röstkort och id-handling. Om du inte har någon id-handling kan en annan person intyga din identitet. Den person som intygar måste då visa en id-handling. Har du glömt röstkortet eller inte fått något, kan du få ett nytt direkt i förtidsröstningslokalen.

Finns förtidsröstningslokaler som har öppet till klockan 20 på kvällen

I Södertälje kommun finns tio förtidsröstningslokaler. Scaniarinken, Genetaleden 1, har exempelvis generösa öppettider. Där kan du förtidsrösta måndag–fredag: kl. 10–20, på lördag kl. 11–15.

I Lunahuset, Nygatan 18, före detta Handelsbanken i Södertälje City, kan du också förtidsrösta på lördag kl. 11–15. På valdagen är lokalen öppen för förtidsröstning mellan klockan 08–20 för dig som inte har möjlighet att ta dig till din vallokal.

Du hittar samlad information om kommunens förtidsröstningslokaler med öppettider och var de finns på valwebben: www.sodertalje.se/fortidsrosta