Nyheter

Rösta fram Årets kringelställe!

2023-01-17

Nu är finalisterna klara till kommunens nya utmärkelse: Årets kringelställe. Rösta på din favorit senast den 27 januari. Vinnaren avslöjas på Södertäljegalan i samband med Södertälje Företagardag och Science Week den 3 februari 2023.

Under december och januari var det öppet för alla att nominera en plats eller entreprenör i Södertälje kommun med en verksamhet som är uppskattad och som lockar besökare. Fler än 30 olika nomineringar kom in. En intern arbetsgrupp på kommunen har gått igenom alla nomineringar. De fem som fick flest nomineringar går nu till final.

De fem finalisterna är:

  • Nyvaket Café – nystartat fik på Värdsholmen centralt i Södertälje.
  • Tom Tits Experiment – science center i Södertälje med hundratals experiment som besökare i alla åldrar får prova.
  • Torekällberget – här berättas Södertäljes historia och besökaren får uppleva strövtåg nära djur och natur i vacker inspirerande miljö.
  • Enhörna IF – en flerfunktionsförening för människor i alla åldrar, elit som motionär. Det finns en tillhörande friluftsgård som är en  inkluderande mötesplats för alla oavsett ambitionsnivå. Det här är en plats för gemenskap, fysisk aktivitet och återhämtning, som drivs av eldsjälar under årets alla säsonger.
  • S/S Ejdern – ett flytande museum byggt år 1880, är världens äldsta koleldade ångfartyg med originalmotor i bruk.

Rösta på din favorit senast den 27 januari

Fram till den 27 januari går det att rösta på någon av finalisterna. Läs mer och rösta via digitalt formuläret här på webben: Årets kringelställe

Alla finalister bjuds in till Södertäljegalan den 3 februari, under kvällen utses vinnaren, det vill säga den fått flest röster. Det är kommunens näringslivsavdelning som står bakom utmärkelsen Årets kringelställe, och det här är första gången som den delas ut.