Nyheter

Satsning på att nå ut till fler seniorer

2023-09-25

Under hösten genomförs två evenemang riktade till Södertäljes seniorer. Syftet är att nå ut med information om vad kommunen erbjuder i form av stöd, service och omsorg. Båda evenemangen sker i Södertälje stadshus under oktober.

- Vi vill att fler ska få kunskap om vilket utbud som finns inom äldreomsorgen. Även om man kanske inte behöver hjälp just nu kan det vara en trygghet att veta som vad som finns den dagen man behöver det, säger Eszter Garpenfeldt, processledare för mötesplatser för seniorer.

Som tidigare år genomför kommunen tillsammans med Kommunala pensionärsrådet (KPR) Seniordagen den 25 oktober. Programmet har utökats med fler föreläsningar och fler utställare på plats.

- Det är en dag för allt möjligt som rör seniorers hälsa, fritid och omsorg, säger Eszter. Äldre behöver göra aktiva val för att leva gott, men då måste de också veta vad de har att välja på. 

En ny satsning är en utställning på temat Lev livet lätt som senior i Södertälje. Utställningen, som visas mellan den 24 oktober och 3 november, berättar om hur äldreomsorgen fungerar, vilka alternativ som finns och vilka aktiviteter som erbjuds.

- Vi behöver nå fler med vår information om tjänsterna som kommunen erbjuder de som är över 65 år och behöver stöd eller hjälp för att klara vardagssysslorna, säger Eszter. Att veta att det finns äldreomsorg när man behöver det handlar om trygghet och att kunna fortsätta vara självständig. 

Mer information om evenemangen
Program för Seniordagen 2023
Information om utställningen Lev livet lätt som senior i Södertälje