Nyheter

Skyltar om att hålla avstånd sätts upp i kommunen

2020-06-12

Nu sätter Södertälje kommun upp skyltar på badplatser, parker, lekplatser och utegym med uppmaningen att hålla avstånd till varandra. Det är lika viktigt som tidigare att vi håller minst två meters avstånd till varandra i det rådande pandemiläget.

Det blir semester hemma för många i Södertälje i år och trängseln på badplatser, i parker och lekplatser blir troligen större än vanligt. Det är fortfarande ett allvarligt läge och vi förväntas följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd till varandra, begränsa våra sociala kontakter och tvätta våra händer för att minska smittspridningen av Covid -19.

Därför har Södertälje kommun påbörjat ett arbete med att sätta upp skyltar med uppmaningen om att hålla minst två meters avstånd till varandra. Dessa skyltar sätts upp på kommunala badplatser, parker, lekplatser och utegym i Södertälje kommun. Totalt handlar det om drygt 300 skyltar.

Under fredagen sattes skyltar på flera badplatser i kommunen upp och denna vecka fortsätter arbetet med resterande platser. 

Kommunen kommer även att kommunicera samma uppmaning om att hålla avstånd i sina sociala medier. 

Ta ditt ansvar - hjälp varandra att hålla avstånd!

Nyfiken på vad du kan göra när du turistar i din hemkommun? Läs mer på Destination Södertälje.

Skyltarna kan du själv skriva ut och sätta upp, ladda ner dem här