Lär känna sociala medier-valinformatörerna!

Lär känna sociala medier-valinformatörerna!

Wasay, Rozy och Shamash – så heter medborgarna som anställts för att skapa innehåll om val och demokrati för Södertälje kommuns sociala medier. Nu finns filmer där de presenterar sig, berättar om sina intressen, vad som driver dem och varför de tycker det är viktigt att rösta i de allmänna valen den 11 september 2022.

Liksom tidigare år anställer kommunen valinformatörer som informerar om när det är val, vilka som får rösta och om vikten av att rösta. Nytt inför höstens val är att tre av dem även kommer att skapa filmer/ta bilder, som sprids i kommunens sociala medier; Facebook, Instagram och Youtube.

Syftet är att inläggen i sociala medier skapar igenkänning, engagemang och ökar intresset för höstens val till kommun, region och riksdag. Valinformatörerna som ska jobba med att skapa inläggen är tre unga medborgare som bor i olika områden i kommunen.

Wasay: är teknikintresserad, gillar matlagning och tränar kampsport. Engagerar sig gärna i lokala sammanhang och vill framförallt pusha unga att rösta. Wasay ser det som viktigt att rösta för att värna om vårt demokratiska samhälle.

Rozy: gillar att resa med vänner och lära sig om andra kulturer. Hon ser gärna på filmer, bakar och lagar mat. Att jobba som valinformatör känns som ett viktigt uppdrag. Hon vill bidra till att fler röstar, i filmen uttrycker hon sina tankar om: att det inte går att sitta hemma, vara passiv och klaga på att politiker inte gör ett bra jobb. Var med och påverka. Rösta på dem som du tycker gör ett bra jobb!

Shamash: brinner för journalistik och vill bidra till att medborgare får bra information om vad som är på gång i kommunen. Shamash berättar att han verkligen ser fram emot uppgiften att uppmuntra människor till att rösta och engagera sig.

En av aktiviteterna i kommunens åtgärdsplan för att främja valdeltagandet

Satsningen på valinformatörer är en av aktiviteterna i kommunens åtgärdsplan för att främja valdeltagandet i de allmänna valen 2022. Läs tidigare nyhet: Södertälje kommun breddar konceptet med valinformatörer inför valen 2022

Du hittar samlad information på vår valwebb: sodertalje.se/val2022