Nyheter

Södertälje kommun är samarbetspartner i Hack for Earth

2021-05-17

Södertälje kommun är den första svenska kommunen att bli samarbetspartner i Hack for Earth. Hack for Earth är ett globalt hackaton kopplad till Världsutställning i Dubai som hålls online. I detta hackaton är bland annat Förenta nationerna (FN) och FN:s barnfond Unicef med och kollaborerar. Målet med hacket är att hitta fungerande lösningar för det 17 globala målen som ingår i agenda 2030.

Södertälje kommuns partnerskap i Hack for Earth är en del av arbetet med att ta ett samlat grepp om artificiell intelligens (AI), öppna data, internet of things (IoT) och digitalisering. Den praktiska innebörden av vårt partnerskap är att Södertälje kommun får vara med och påverka de utmaningar eller uppgifter som ska lösas av medverkande i detta globala hackaton. Det handlar även om lärdomar vi får av att kunna agera både som mentorer och möjligen som jurymedlem i det globala hackatonnet. Dessa lärdomar hoppas vi kunna appliceras på Södertälje kommuns kommande hack for Södertälje 2022.

 

– Vårt samarbete med Hack for Earth är att hitta nya arbetssätt för samskapandet och innovation. Detta är även ett sätt för oss i Södertälje att bättre förbereda oss för Hack for Södertälje i februari 2022, säger Anthony Mc Carrick, enhetschef för digitalisering i Södertälje kommun.

 

Hack for Earth är uppdelat i tre olika event: Dream for Earth, Hack for Earth och Pitch for Earth. Idag den 17 maj startar den första delen av detta hack, Dream for Earth. Dream for Earth är en interaktiv kampanj där människor runt om i världen kan dela sina drömmar relaterat till de 17 globala målen för år 2045. Kampanjen startades av Unicef för att sedan löpas vidare med samarbetsparterna, däribland Södertälje kommun. Här kan du se filmerna från samarbetspartnerna.

Ta chansen och dela med dig av dina drömmar om år 2045! Du kan nu skicka in en kort video på cirka 30 sekunder där du kan prata om dina drömmar och förhoppningar om framtiden med ett fokus på de globala målen. Här kan du läsa om de globala målen.

Du skickar in din dröm genom att gå in på webbsidan Hack for Earth och sedan kan du skicka in din film som ska vara cirka 30 sekunder lång och på engelska.