Södertälje kommun på Södertäljefestivalen

I dag kl. 12.00 drar Södertäljefestivalen igång och innehåller ett brett utbud av artister, upplevelser, musik, dans och mat från världens alla hörn. Det är fri entré och alla aktiviteter sker mitt i stadskärnan. På Saltsjötorget, där Järnagatan möter Saltsjögatan, finns Södertälje kommun på plats med ett flertal tält och bokbuss. Dit är du varmt välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig!

Demokratitältet

I tältet med demokratitema träffar du representanter från kommunens Kontaktcenter och kommunikationsavdelning men också de tjänstepersoner som jobbar med kommunens projekt för att främja valdeltagande samt företrädare från partierna i Södertälje kommunfullmäktige. Här kan du få information om valen till kommun, region och riksdag, delta i ett demokratiquiz, testa att ställa dig bakom en valskärm, få koll på hur det går till att rösta och vilka färger som gäller för de olika valsedlarna.

Ladda ner Södertäljeappen där appar finns och berätta vad du vill att appen ska innehålla. Dina åsikter är viktiga för oss. Våra kommunvägledare på Kontaktcenter finns också på plats och svarar på dina allmänna frågor om kommunen, tar emot synpunkter och hjälper till med att upprätta felanmälningar. De tar även emot turistfrågor.

Och du! Missa inte den politiska debatten med företrädare från alla partier i Södertälje kommunfullmäktige på scenen vid politikertorget på Storgatan, lördag 27 augusti kl. 15.00 – 16.30.

Kulturskolan, Konsthallen och Bokbussen

I kultur- och fritidskontorets tält kan du möta Kulturskolan, Konsthallen och Biblioteken med verksamheter. Biblioteken i Södertälje har en helt ny bokbuss. Där du kan dyka ner i böckerna värld. Det går bra att låna hem några av våra 6 000 splitternya böcker. I anslutning till bussen och tälten blir det pyssel, högläsning, ansiktsmålning och massor av skoj både för barn, unga och vuxna. Tryck en bild på din t-shirt eller prova vår DJ-utrustning och dansa till musik i våra lurar.

Samhällsbyggnadskontoret

Kom och prata med samhällsbyggnadskontoret om utvecklingen av stadskärnan. Vilka projekt är klara, snart klara samt vilka projekt är på gång och i planeringsskede? Här kommer vi fördjupa oss i kvarteret Luna – tillsammans med Telge Fastigheter. Hur vill vi utveckla den platsen för framtiden? 

Heja hojen! Missa inte chansen att prova en elcykel. Vi vill lyfta cykeln som transportmedel och prata med dig om de många positiva aspekterna i att välja just cykeln för att ta dig till jobbet, fritidsaktiviteterna eller för att träffa dina vänner. Testa dina kunskaper om trafik och vinn fina priser – trafikquiz finns för både barn och vuxna!

Välkomna!
 

Öppettider kommunens tält:

Fredag 12.00–18.00

Lördag 10.00–18.00

Söndag 11.00–16.00

 

Läs också:

Komikern Lasse Karlsson leder valdebatt under Södertäljefestivalen

Håll dig uppdaterad med Södertäljeappen