Nyheter

Södertälje kommun stänger samtliga bokningsbara idrottsanläggningar

2020-11-27

För att minska smittspridningen av coronaviruset i samhället stänger Södertälje kommun sina kommunala idrottsanläggningar från och med idag fredag 27 november.

Från och med den 27 november stänger Södertälje kommun sina bokningsbara idrottsanläggningar. Däremot har skolor fortsatt tillgång till idrottsanläggningarna, under förutsättning att de kan arrangera verksamheten på ett tryggt sätt utifrån rådande riktlinjer.

Även föreningar som bedriver idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare och de idrotter vars förbundsserier pågår har fortsatt tillträde till våra idrottsanläggningar.

Beslutet gäller från och med fredag den 27 november och inledningsvis fram till den 14 december. Frågor gällande din bokning skickas till boka@sodertalje.se. Du kan även ringa till bokningsservice på 08-523 066 00

Bokningsbara idrottsanläggningar är till exempel Månskensrinken, Hölö allaktivitetshall, Pershagenhallen, Södertäljehallen och Västergårdsarena.

Aktuella råd till dig som idrottar samt till idrottsföreningar på krisinformation.se  

Vanliga frågor och svar kopplat till träning och idrott och coronapandemin på Riksidrottsförbundets webbplats, rf.se   

Kommunala idrottsanläggningarna är fortsatt öppna för:

  • skolverksamhet
  • föreningsverksamhet för barn och unga som är födda 2005 eller senare
  • idrotter vars förbundsserier pågår

Kommunala idrottsanläggningarna är stängda för:

  • all verksamhet med deltagare som är 16 år och äldre (gäller ej skolor men gäller bokningar gjorda av privatpersoner och organisationer)