Nyheter

Södertälje släcker återigen ner under Earth Hour

2024-03-22

Lördagen den 23 mars klockan 20.30 deltar Södertälje kommun i Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Kommunen släcker ner ljusen i Stadshuset som en uppmaning till engagemang för biologisk mångfald och för att minska klimatutsläppen.

I Södertälje är hållbarhetsfrågorna i fokus året runt i hela organisationen och kommunen. Kommunen skapar förutsättningar för att medborgare ska kunna leva så hållbart som möjligt och på så sätt minska trycket på planeten. Nedan finns tips på vad varje enskild person kan göra:

Så kan du engagera dig

Det finns många sätt att engagera sig i Earth Hour. På Världsnaturfonden, WWF:s webbplats får du många tips, här är några:

  • Lär dig att laga planetvänliga måltider, i Receptbanken finns många goda och planetsmarta recept.
  • Räkna hur stor din klimatpåverkan är i Klimatkalkylatorn.
  • Räkna ut dina måltiders påverkan i Matkalkylatorn.
  • Sprid budskapet i sociala medier under hashtaggen #earthhour.

Miljöhyllan på stadsbiblioteket i Södertälje och på Hölö bibliotek kan du hitta böcker, tidskrifter och informationsfoldrar om klimat och miljö. Miljöhyllan på biblioteken i Södertälje

Här kan du läsa mer om hur Södertälje arbetar med klimatfrågorna. 

 

Fakta om Earth Hour – världens största miljömanifestation 

Earth Hour äger rum klockan 20.30 sista lördagen i mars varje år, men är i år tidigarelagt på grund av påsken. Initiativet startades av WWF i Australien 2007 och har sedan dess vuxit lavinartat. Förra året deltog 190 länder och nära en miljard människor i Earth Hour världen över. Många kända landmärken släckte ner under timmen, så som operahuset i Sydney, Kristusstatyn i Rio de Janeiro och Notre Dame i Paris. I Sverige var det hela 121 kommuner som deltog i Earth Hour på olika sätt.