Nyheter

Södertäljes grundskolechef prisas

JEnny Stanser årets digitaliseringsledare 2021

2021-09-17

Södertälje kommuns grundskolechef Jenny Stanser fick vid galan Skolledare 21 den 16 september priset Årets digitaliseringsledare.

Priset Årets digitaliseringsledare delas ut till en skolledare som drivit igenom ett digitaliseringsprojekt som främjar enskilda skolors utveckling på ett innovativt och transformativt sätt med pedagogiska vinster för rektorer, lärare och/eller elever.

- Jag är otroligt stolt och glad över att få vinna det här fina priset, säger Jenny Stanser. Även om jag som person står som mottagare så tänker jag att det här är ett pris som jag delar med alla otroliga medarbetare på utbildningskontoret och ute på skolorna.  Vi har tillsammans utvecklat grundskolans arbete kring digitala verktyg som ger kvalitet i undervisningen och ett ökat lärande för våra elever.

Juryns motivering

"Jenny har satt allt digitaliseringsarbete i kontexten av systematiskt kvalitetsarbete och hållit fokus på att utgå från vad som bidrar till högre kvalitet i undervisningen. Genom att i alla sammanhang upprätthålla idén om att prioritera det som gynnar elevers lärande så har hon lyckats skapa ett sammanhang där både chefer och medarbetare har haft tydliga vägledande principer att hålla sig till."

Galan Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare.

Prisutdelning skolledare 21.jpg

Foto: Ingela Netz