Sommarfritidsgård öppnar på Bårsta IP

Den här sommaren flyttar Ung fritid ut sin verksamhet till Bårsta IP under några veckor för att nå så många barn och ungdomar som möjligt.

På sommarfritidsgården kommer det bjudas på aktiviteter som fotboll, brännboll, bubble balls, och kubbspel. Dessutom kan man pyssla och skapa, vara med på vattenkrig och stafettlekar, gå roliga tipspromenader och prova att vara DJ. Den mobila fritidsgården kommer också på besök och då kan man trycka egna bilder.

Alla Ung fritids aktiviteter är gratis och det kommer finnas fika eller enklare lunch för de som deltar på aktiviteterna. 

– Vi vet att när skolan stänger för lov så försvinner en trygg plats för unga att umgås på och många får också mindre möjligheter att få ett mål mat under dagen. För många är sommaren inte alltid rolig och man har kanske inte möjlighet att göra aktiviteter som kostar pengar, säger Dunstan ”Roffe” Avila Hjelte, resultatenhetschef för fritid och förening på Södertälje kommun.

”Häng med oss och få nya vänner i sommar”

Sommarfritidgården kommer vara på plats på Bårsta IP under veckorna 28–32.  Aktiviteterna riktar sig till barn och unga mellan 10–17 år.

– Vi vill att så många barn och unga som möjligt, från olika delar av Södertälje, ska känna sig välkomna att hänga med oss och få nya vänner i sommar. Därför flyttar vi ut vår verksamhet till Bårsta IP, säger Dunstan ”Roffe” Avila Hjelte.