Nyheter

Stefan Hollmark – ny stadsdirektör för Södertälje kommun

2021-08-31

Stefan Hollmark blir ny stadsdirektör i Södertälje. Sedan februari 2019 är Stefan Hollmark kommundirektör i Tyresö kommun. Han har dessförinnan en lång bakgrund inom Södertälje kommuns bolag.

– Stefan kommer axla rollen som stadsdirektör bra med sin mångåriga erfarenhet och sitt tidigare arbete i Södertälje. Jag har haft ett gott samarbete med honom i hans tidigare roll som vd för Telge AB och vet att han tycker om Södertälje kommun, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S).

Sju år som vd för Telge AB

Dels har Stefan Hollmark i en första period 1998–2003, arbetat som it-chef vid Telge Energi AB, dels som vice vd vid Telge Återvinning AB. I slutet av 2008 återvände Stefan Hollmark till Södertäljes kommunkoncern – först i tre år som vd för Telge Nät AB och därefter i drygt sju år som vd för Telge AB.

Civilingenjör med förflutet i flottan

Stefan Hollmark är utbildad civilingenjör (Kungliga Tekniska Högskolan) samt civilekonom (Linköpings och Örebro Universitet). Han har även ett förflutet i flottan där han bland annat varit fartygschef.

Cyklar och rider på fritiden

På fritiden är det träning och idrott som drar, just nu mest cykling och ridning. Stefan Hollmark är gift och har tre barn. Han är även volontär i Berättarministeriet som driver skrivarverkstäder för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden.

Det formella beslutet att anställa Stefan Hollmark tas av kommunstyrelsen den 3 september. Datum för när Stefan Hollmark börjar sin anställning som stadsdirektör i Södertälje är ännu inte fastställt. Under tiden fortsätter tillförordnad stadsdirektör Ola Schön sin tjänst.