Nyheter

Stipendium för bättre vardag utan mobbning till mentorer på Ronnaskolan

2021-04-18

För tredje året i rad får Ronnaskolan ett stipendium från Ebbas minnesfond – Ebbas Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund.

Stiftelsen Svenska Hjärtan är till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Hon var en av de som omkom på Drottninggatan den 7 april 2017. Det är Ebbas pappa som skapat stiftelsen som är till för att uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa genom mobbning, både fysiskt och psykiskt.

Vill minska psykisk ohälsa

Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsan. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. I år premieras Ronnaskolans stormentorer, med följande motivering: 

”Jessica Barakat Jäfvert och Lottie Landin har som stormentorer i årskurs 6–9 i sitt arbete på ett riktigt fint sätt lyckats arbeta med närvaron för våra elever, ett arbete som betyder så mycket eftersom vi vet att skolnärvaro är en friskfaktor, inte minst i en miljö där alternativet med kriminalitet ligger så nära. De får med en kombination av pedagogisk insikt, empati och engagemang våra elever att förstå att det finns ett bättre och mer attraktivt alternativ – att gå i skolan och få en utbildning. De har också i sin roll som medlemmar i såväl elevhälsoteamet som i arbetslagen bidragit till att elevhälsa är något som berör och engagerar hela skolan och inte bara de traditionella deltagarna i elevhälsoteamet.”

Utdelningen skedde digitalt den 15 april i Ronnaskolans personalrum.