Struerpokalen till SM-medaljören i Taekwondo – Alice Ekblom

Årets Struerpokal går till 17-åriga stjärnskottet inom Taekwondo Alice Ekblom från Enhörna. Hon får priset för sitt engagemang som ungdomsledare inom TKA Södertälje IF och för att hon bidrar till utvecklingen av Taekwondo i Södertälje.

Sedan 1970-talet har Södertälje kommun årligen delat ut ett hederspris, Struerpokalen, till någon eller några ungdomar som har gjort en betydande idrottsprestation. 2024 års pokal tilldelas Alice Ekblom.

"Väl värd pokalen"

– Idag får jag äran att ge hederspriset till en av våra mycket duktiga ungdomar. Alice har imponerat med sina prestationer och är en inspirerande idrottare, så hon är väl värd denna pokal. Jag är stolt över att Södertälje är en stark och framgångsrik idrottskommun. Idrott förenar och skapar möjligheter till gemenskap, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Vann tidigare brons- och silvermedalj 

Alice Ekblom vann både bronsmedalj och silvermedalj i senior-SM 2023 i Taekwondo. Bronsmedaljen tog hon i grenen mönster, silvermedaljen fick hon för sina prestationer i sparring. Hon fick dispens att tävla i Senior-SM trots att hon bara är 17 år.  

Utöver sina fina prestationer inom sporten är Alice Ekblom också ungdomsledare inom TKA Södertälje IF och bidrar till utvecklingen av Taekwondo i Södertälje.

– Jag blev chockad när jag fick veta att jag vann Struerpriset. Det är en ära och jag känner mig stolt! 

Hon säger vidare att hon tycker det är jättekul att taekwondon blivit uppmärksammad men även hennes klubb. Taekwondo-akademin har coacher med många års erfarenhet.

– Jag hade inte kunnat uppnå de mål jag gjort utan mina bra coacher, säger Alice Ekblom.

Bakgrund

Struerpokalen delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Torekällberget den 6 juni.