Nyheter

Tack för Södertäljefestivalen 2022

Samhällsbyggnadskontoret pratade utveckling av stadskärnan under Södertäljefestivalen.

2022-09-01

Den 26–28 augusti gick Södertäljefestivalen 2022 av stapeln och kommunen fanns på plats med flera tält på Saltsjötorget. Ett stort tack till alla som besökte oss.

Vi vill tacka alla som besökte kommunens tält på Saltsjötorget. Det var många som besökte demokratitältet för information om valen till kommun, region och riksdag, besvarade ett demokratiquiz och testade att ställa sig bakom en valskärm för att få koll på hur det går till att rösta och delta i ett val. Våra kommunvägledare på Kontaktcenter fanns också på plats och svarade på frågor om kommunen. Roligt att det var så många som var intresserade av Södertäljeappen. Du har väl inte glömt att ladda ner den där appar finns?

I kultur- och fritidskontorets tält fanns biblioteken i Södertälje, Ung fritid, Konsthallen och Kulturskolan på plats. Där hände mycket skoj hela helgen. Bland annat kunde man trycka snygga texter på sin t-shirt eller prova DJ-utrustning och prova på att spela olika instrument. I bokbussen var det många som satt en stund och läste eller bara beundrade vår nya bokbuss och de 6 000 splitternya böckerna.

Bokbussen.jpg

Ungfritid.jpg

I samhällsbyggnadskontorets tält kunde man prata om utvecklingen av stadskärnan, och fördjupa sig i kvarteret Luna tillsammans med Telge Fastigheter samt testa en elcykel eller sina kunskaper om trafik i ett trafikquiz.

Vi hoppas att vi syns nästa år igen!

tf.jpg

pyssel.jpg

elcykel.jpg