Nyheter

Under Tallarna vinner hållbarhetspriset 2020

2020-12-07

Varje år delar kommunens hållbarhetsutskott ut ett hållbarhetspris. I år går det till odlingskooperativet Under Tallarna, som finns i Järna. Se filmen från prisutdelningen, du hittar länk längre ned i nyheten.

Hållbarhetspriset har delats ut sedan 2015. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Södertälje kommun. Fram till den 27 september 2020 var det möjligt att nominera kandidater.

Juryn som består av Södertälje kommuns hållbarhetsutskott utser Under Tallarna till årets vinnare med motiveringen:

Under Tallarna bidrar till hållbarhet från flera perspektiv. Under Tallarna inspirerar både på lokal, regional och nationell nivå med sitt arbete inom mat, odling och ökad självförsörjning. Under Tallarna bidrar även till hållbarhet genom att skapa nätverk och sprida kunskap med aktiviteter som kulturarrangemang och kurser. De är föregångare och inspirerar till att utveckla nya lösningar för ett samhälle i samklang med naturen.

Den andra verksamhet som nominerades till finalist är Pingstkyrkans sociala center i Södertälje.

Prisutdelning utomhus

Utdelningen av hållbarhetspriset skedde utomhus och filmades. Hållbarhetsutskottets ordförande Hanna Klingborg (MP) och hållbarhetsutskottets vice ordförande Alexander Rosenberg (M) besökte Under Tallarna på Rönnvägen i Järna. Där överlämnade de diplom, blommor och en symbolisk gåva till Under Tallarna som för dagen representerades av Simone Grind och Robin Tiblom.

Simone Grind och Robin Tidblom från Under Tallarna, tog emot årets hållbarhetspris.Simone Grind och Robin Tidblom från Under Tallarna.

Simone Grind visar en av alla odlingar, här växer purjolök.Simone Grind vid Under Tallarnas purjolöksodling.

Torkade solrosor blir en vacker dekoration.Torkade solrosor blir en vacker dekoration och ett minne från sommaren.

Nyfiken på prisutdelningen och Under Tallarna? Se vår film

Se prisutdelningen, hör Hanna Klingborg och Alexander Rosenberg berätta om varför Under Tallarna får årets hållbarhetspris. Du får även möta de fyra personer som jobbar på Under Tallarna och höra Simone Grind berätta om verksamheten.

Under Tallarna får Hållbarhetspriset 2020

Under Tallarna får Hållbarhetspriset 2020

Dela gärna inlägg i sociala medier

Här hittar du inlägg på kommunens Facebook, dela gärna vidare: Under Tallarna vinner Hållbarhetspriset inlägg Facebook

Läs mer om hållbarhetspriset

Läs mer om hållbarhetspriset på vår webbplats: Hållbarhetspriset