Nyheter

Unga medborgare uppmanas att skicka in frågor till lokala politiker

Ungdomar sitter och står på ett torg.

2022-08-08

Lördagen den 27 augusti under Södertäljefestivalen arrangerar kommunen en politisk debatt mellan partierna i Södertälje kommunfullmäktige. Fokus är frågor som intresserar unga. Fram till den 24 augusti kan medborgare, upp till 25 år, skicka in frågor till debatten. Både enskilda personer, skolklasser och föreningar kan skicka in frågor.

Frågorna blir utgångspunkten för den politiska debatten där moderatorn gör ett urval. Kommunen kan inte lova att alla frågor tas upp under debatten, men lovar att alla frågor sammanställs och skickas till de politiska partierna. Det här blir ett sätt för unga medborgare att tala om för politikerna vilka frågor de tycker är viktiga.

Alla medborgare, upp till 25 år, kan skicka in frågor fram till den 24 augusti. Enskilda personer, skolklasser, föreningar med barn- och ungdomsverksamhet kan skicka in frågor. Det är fritt att ställa frågor inom alla områden.

Frågor skickas in digitalt eller via post 

På valwebben finns digitalt formulär för att skicka in frågor, det går även att skicka in via post. Här finns mer information och länk till formuläret: val2022/politisk debatt Södertäljefestivalen

En av aktiviteterna för att främja valdeltagandet 2022

Syftet med den politiska debatten den 27 augusti under Södertäljefestivalen i Södertälje City är att skapa engagemang kring valen till kommun, region och riksdag den 11 september 2022. Debatten är en av alla aktiviteter som ingår i kommunens projekt för att främja valdeltagandet i höstens val. Unga medborgare och förstagångsväljare är prioriterade målgrupper.

Mer information

Mer information om debatten publiceras på kommunens webbplats inom de närmaste veckorna. På valwebben sodertalje.se/val2022 finns samlad information om valen, där kan du även läsa mer om åtgärdsplanen för att främja valdeltagandet.