Nyheter

Världsmiljödagen 2022

2022-06-02

Nu på söndag den 5 juni firas Världsmiljödagen. Det är en global kampanj som grundades i Stockholm 1972 och syftar till att mobilisera handlingskraft kring miljöfrågor. I år är temat för Världsmiljödagen: en enda jord. Även Södertälje kommun uppmärksammar Världsmiljödagen och vikten av att leva hållbart genom att arrangera olika aktiviteter under helgen.

 

Lördag den 4 juni uppmärksammas Världsmiljödagen av Naturcentrum på en friluftsdag, med aktiviteter kring omställningen till ett mer hållbart liv. Här kan du läsa om hur du kan besöka friluftsdagen.

 

Lördagen den 4 juni har Cirkeln i Lina Hage öppet hus. Telge Återvinning och Telge Bostäder är där för att grilla korv och prata om återbruk och återvinning. Här kan du läsa mer om Cirkeln i Lina och hur du kommer dit.

 

Söndagen 5 juni, firas Världsmiljödagen ordentligt på Tom Tits Experiment. Bland annat kommer besökaren kunna kliva in i en sopbil, eller göra en egen kasse av tidningspapper, för att lära sig om återvinning. Här kan du läsa mer om Världsmiljödagen på Tom Tits.