Nyheter

Vem får hållbarhetspriset 2020?

Ekobanken vann hållbarhetspriset förra året. Prisutdelare var Hanna Klingborg kommunalråd (MP) och Alexander Rosenberg gruppledare och oppositionsråd (M).

2020-10-22

Södertälje kommun delar ut priset till en person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Ekobanken vann förra året (se bilden). De två finalister som nominerats till årets hållbarhetspris är: Under Tallarna och Pingstkyrkans sociala center. Vinnaren utses under en prisutdelning i slutet av november/början av december.

Hållbarhetspriset har delats ut sedan 2015. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Södertälje kommun. Fram till den 27 september 2020 var det möjligt att nominera kandidater till årets pris.

Juryn som består av Södertälje kommuns hållbarhetsutskott har nu valt ut två verksamheter som går vidare till final:

  • Under Tallarna, som drivs i form av ett kooperativ. Motiveringen är bland annat:
    Under Tallarna inspirerar både på lokal, regional och nationell nivå med sitt arbete inom mat, odling och ökad självförsörjning. Under Tallarna bidrar även till hållbarhet genom att skapa nätverk och sprida kunskap med aktiviteter som kulturarrangemang och kurser. De är föregångare och inspirerar till att utveckla nya lösningar för ett samhälle i samklang med naturen.
    För mer information se Under Tallarnas webbplats

  • Pingstkyrkans sociala center i Södertälje. Motiveringen är bland annat:
    Verksamheten bidrar till social hållbarhet men också till ökad resurshushållning. Lunch, fika och sällskap erbjuds behövande tre dagar per vecka. De flesta som jobbar på Pingstkyrkans sociala center i Södertälje jobbar ideellt och i verksamheten finns även personer som arbetstränar. Maten som skänks till verksamheten har kort datum eller trasiga förpackningar. Mycket av denna mat skulle annars ha slängts.
    För mer information se Pingstkyrkan Södertälje webbplats

Vinnaren avslöjas i slutet av november/början av december. Mer information om prisutdelningen kommer. Läs mer om hållbarhetspriset på vår webbplats: Hållbarhetspriset 2020