Nyheter

Vill du eller din förening hjälpa till med nattvandring?

2021-10-14

Gillar du att promenera, prata med ungdomar och träffa nya människor? Har du ett genuint intresse av att bidra till ökad trygghet? Då kanske nattvandring är något för dig!

Mejla till nattvandring@sodertalje.se och anmäl ditt intresse. Nattvandrarna försöker då hitta en grupp eller förening som du kan vandra ihop med.

- Vi kommer att köra extra satsningar under höstlovet vecka 44 med samordning för alla som är ute och vandrar, så det är ett perfekt tillfälle att testa, säger Karin Manole, projektledare på förebyggande enheten inom socialkontoret.

Bakgrunden till nattvandring

Sedan 2014 har Södertälje kommun, Södertälje lokalpolisområde och Södertörns brandförsvarsförbund samverkat för att kartlägga situationen kring trygghet, säkerhet och för att minska brottsligheten.

- Ett huvuduppdrag just nu är därför att ena alla goda krafter i Södertälje som jobbar för ökad trygghet och minskad brottslighet - både från civilsamhället, det offentliga och företag - och skapa en samsyn kring nattvandringens syfte och mål, säger Karin Manole.

Läs mer på Södertäljes sida om nattvandring