Nyheter

Vill du ta emot en ung person i ditt hem?

2021-04-08

Skulle du vilja engagera dig för ett barn eller en tonåring? Kan du ta emot någon i ditt hem för kortare eller längre tid? Södertälje kommun söker just nu jour- och familjehem.

Som familjehem har man hand om barn över en längre tid. Jourhem tar emot mer akuta placeringar av barn, ungdomar eller föräldrar och barn tillsammans. Då behövs personer som kan ta emot barn med kort varsel och under en begränsad tid.

- Din uppgift som jour- eller familjehem är bland annat att ge barnet en trygg tillvaro, en daglig omsorg och en bra uppväxt. Vi på socialtjänsten har huvudansvaret för att barnet har det bra hos dig och får den hjälp det behöver, säger Pärnilla Sandberg, gruppledare på barn och ungdom, placeringsenheten.

Olika typer av familjer
Socialtjänsten söker både familjer, ensamstående och samkönade par. Man behöver inte bo i kommunen för att få ett uppdrag. Innan någon kan bli ett jour- eller familjehem, gör socialtjänsten en utredning för att kunna bedöma förutsättningarna för att kunna ta emot ett barn eller en tonåring.

- Tveka inte att höra av dig om du funderar på att ta ett uppdrag som jour- eller familjehem eller om du har funderingar kring vad som gäller. Vi bokar gärna ett digitalt möte om det passar dig, säger Pärnilla Sandberg.

Läs mer om att vara familje- eller jourhem.