Nyheter

Second hand till hjälp vinner Södertäljes hållbarhetspris 2021

2022-04-01

Varje år delar kommunens hållbarhetsutskott ut ett hållbarhetspris. 2021 års pris kunde det inte delas ut på grund av pandemin, därför delades det ut i förra veckan. Vinnaren av kommunens hållbarhetspris för 2021 är: Second hand till hjälp.

Hållbarhetspriset har delats ut sedan 2015. Syftet med hållbarhetspriset är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i vår kommun. 

Juryn som består av Södertälje kommuns hållbarhetsutskott utser Second hand till hjälp till förra årets vinnare med motiveringen:

”2021 års hållbarhetspris går till ”Second hand till hjälp” för deras viktiga arbete med second hand, där överskottet från hållbar konsumtion bidrar till både internationellt bistånd och lokalt stöd. Verksamheten har utvecklats och förfinats genom åren och alla hållbarhetsdimensioner är tydliga i arbetet, med minskad miljöbörda genom återanvändning av varor, ekonomiskt och social hållbarhet där överskottet skänkes till Läkarmissionen och LP-Ria. Med ett genuint socialt och diakonalt arbete bidrar Second hand till hjälp också till människors rätt till hälsa och trygghet.”

De andra två verksamheterna som nominerades till finalist var Läsfrämjarinstitutet samt Saltå Kvarn. Alla tre finalister togs emot i Stadshuset av Naiara Pereira Cunha, ordförande för hållbarhetsutskottet för en ceremoni och prisutdelning. Se vår film nedan från prisutdelningen

 

Vill du veta mer om hållbarhetspriset? 

Läs mer om hållbarhetspriset på vår webbplats: Hållbarhetspriset