Nyheter

Webbinarieserie under en vecka fri från våld

2020-10-29

”En vecka fri från våld” arrangeras i anslutning till den 25 november, FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Veckan sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. I Södertälje ordnas en webbinarieserie.

 – Vi har ett spännande program med webbinarier som på olika sätt behandlar våld. Bland annat kommer kommunens Relationsvåldscenter att berätta om sitt arbete och om stöd och hjälp man kan få om man utsätts eller utsätter andra för våld, säger Kjell Sjundemark, förbundschef på Samordningsförbundet.

Veckans aktiviteter arrangeras av Samordningsförbundet tillsammans med Relationsvåldscenter (RVC), Södertäljejourerna, Polisen och Åklagarmyndigheten.

Webbinarierna är kostnadsfria. Du anmäler dig till fem av webbinarierna här. Webbinariet med Nina Rung bokar du här. 

Programmet
Måndag 23 november kl. 11.45–12.30
Hur arbetar polis och åklagare med våld i nära relationer? Polis Linda Matsson, Åklagare Emma Olsson.

Måndag 23 november 13–15
Förhållandet mellan våld och långvarigt utanförskap
Nina Rung, grundare av den ideella föreningen Huskurage och svensk kriminolog, genusvetare, utbildare och debattör.

Tisdag 24 november kl. 11.45–12.30
Södertäljejourerna berättar om sin verksamhet och vilket stöd de kan ge.

Tisdag 24 november kl. 14.00–16.30
Tema: Hedersrelaterat våld och förtryck Inbjudna: Juno Blom, riksdagsledamot (L) och Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S). (OBS! Webbsändning, inte webbinarium)

Onsdag 25 november. 11.45–12.30
Södertälje kommuns Relationsvåldscenter berättar om vilket stöd som den som utsätts för våld, lever i en familj där någon brukar våld eller den som oroar sig för andra kan få.

Torsdag 26 november kl. 11.45–12.30 Relationsvåldscenter berättar om vilket stöd och hjälp den som utsätter andra för våld kan få.