Matsedel inom äldreomsorgen

En god måltid handlar både om upplevelsen och hur den tillagats och med vilka råvaror. I Södertälje kommun har vi kommit långt när det gäller arbetet med hållbara livsmedel och hur de tillagas och vi arbetar aktivt med att servicen ska vara en viktig del av vardagen och ett av de stora glädjeämnena för våra gäster. Här kan du ta del av matsedeln för kommande veckor på våra äldreboenden.

Matsedel vecka 16 (16-22 april 2018)

Måndag 16 april

Lunch: Fläskköttgryta, brysselkål, konserverad persika

Middag: Rökt makrill, stuvad spenat

Tisdag 17 april

Lunch: Köttfärsgulasch med yoghurtklick, amerikansk grönsaksblandning, hallonsmoothie

Middag: Pastagratäng, paprikano

Onsdag 18 april

Lunch: Ugnsgratinerad falukorv med tomatsås, brybönor, hemlagad blåbärs- och lingonkräm

Middag: Sej i dillsås

Torsdag 19 april

Lunch: Sparrissoppa, plättar

Middag: Stekt fläsk i löksås

Fredag 20 april

Lunch: Stekt kyckling, paprikasås, sommargrönsaker, hemlagad drottningkräm

Middag: Omelett med tomat och spenat sauté

Lördag 21 april

Lunch: Grillkryddad fläskkarré, bearnaisesås, klyftpotatis, brysselkål, mangomarinerad fruktsallad

Middag: Lammfärsmedaljong, grönpepparsås

Söndag 22 april

Lunch: Medelhavsgratinerd fisk, herrgårdsgrönsaker, chokladpudding

Middag: Pastrami, jordärtskocksmos

Matsedel vecka 17 (23-29 april 2018)

Måndag 23 april

Lunch: Kalops, broccolibuketter, äppelkräm

Middag: Wienerfärs, brunsås

Tisdag 24 april

Lunch: Nasigoreng, seet chili-dressing, hemlagad björnbärskräm

Middag: Biffpanna

Onsdag 25 april

Lunch: Bratwurst, senapssås, solskensmos, broccolibuketter, hemlagad björnbärskräm

Middag: Ugnsbakad fiskfilé, varm remoluadsås

Torsdag 26 april

Lunch: Blomkålssoppa med morötter, rabarberpaj Bergvik

Middag: Nötfärsbiff, gräddsås

Fredag 27 april

Lunch: Kycklinginnerfilé i currysås, brytbönor, hemlagad jordgubbskräm

Middag: Moussaka

Lördag 28 april

Lunch: Fiskfärsbiffar, citronsås, morotsklyftor, vaniljmousse

Middag: Kalvsylta, rödbetssallad

Söndag 29 april

Lunch: Kalkonstek, rödvinssky, brysselkål, blåbärskaka Bergvik

Middag: Sillåda, skirat smör

Matsedel vecka 18 (30 april- 6 maj 2018)

Måndag 30 april (valborsmässoafton)

Lunch: Fläskfilé, grönpepparsås, rösti potatis, broccolibuketter, jordgubbscheesecake

Middag: Potatisbullar, kallskuren rökt skinka

Tisdag 1 maj

Lunch: Ugnsstek lax, dillmajonäs, minimorötter, stekt äpple och vaniljsås

Middag: Prinskorv, stuvad spenat

Onsdag 2 maj

Lunch: Fläskpannkaka med lingonsylt, päronkräm

Middag: Gratinerad ansjovisfisk

Torsdag 3 maj

Lunch: Hemlagad ärtsoppa, pannkaka

Middag: Köttfärslåda á la Lindström, brunsås

Fredag 4 maj

Lunch: Kyckling, ratatouille, hemlagad hallonkräm

Middag: Köttfärsfrestelse

Lördag 5 maj

Lunch: Strimlad biff i paprikaås, brytbönor, mandeltårta med dajm

Middag: Husmansjärpar, gräddsås med enbär

Söndag 6 maj

Lunch: Fläck schnitzel, kantarellsås, ärtor, tropisk mousse

Middag: Rostbiff, potatissallad