Björkmossen vård- och omsorgsboende är ett boende för dig som på grund av demens, annan sjukdom eller ålderdom behöver vård- och omsorg dygnet runt.

Björkmossen vård- och omsorgsboende ligger i Ritorp, knappt 6 kilometer från centrala Södertälje Centrum. Här finns 54 lägenheter inklusive tre parboenden fördelade på tre våningsplan. Varje våningsplan har två avdelningar med nio lägenheter grupperade kring ett stort gemensamhetsutrymme med kök-matsal, vardagsrum och balkong. Det finns möjlighet till att delta i aktiviteter av olika slag i någon av de fyra aktivitetsrummen. I entréplan finn också en samlingssal för större sammankomster.

I lägenheterna, som är 32 kvadratmeter stora, finns diskbänk och kylskåp men måltider äter de boende tillsammans i gemensamhetsutrymmet. Badrummen är utrustade med höj- och sänkbar toalett och handfat. I alla rum finns stora fönster med god utsikt.

Maten tillagas och levereras till boendets mottagningskök. Basvaror tillagas på plats och maten serveras nylagad och varm.

Kort om Björkmossen

Antal rum: 54 lägenheter, tre parboende

Storlek lägenhet: 32 kvm, parboende 57,5 kvm

Antal kvm hus: 5 105 kvm

Tomtyta: 7 200 kvm

Bild på Lena  Bäcklund

Lena Bäcklund

Resultatenhetschef Telefon: 08-523 025 55 E-post: lena.backlund @sodertalje.se Adress: Skägglavsvägen 32, 152 52 Södertälje