BIFF -barnen i föräldrarnas fokus

BIFF är ett samarbete mellan antivåldcenter, familjerätten i Södertälje och Rädda Barnen. Syftet med BIFF är att synliggöra barnets situation i konflikter gällande vårdnad, boende och umgänge. BIFF är till för dom som är bosatta i Södertälje, Nykvarn och Salem.

Hur kan du hjälpa ditt barn vid er separation?

Föräldrar i liknande situation, mammor för sig och pappor för sig, får diskutera vid tre utbildningskvällar och ta del av kunskap om hur barn reagerar vid föräldrarnas separation.

Utbildare

Två socionomer, en man och en kvinna med lång erfarenhet av arbete med barn och familjer

Snigel, barngrupp

"Barnens skilsmässa ser inte alls ut som föräldrarnas, handlar inte om samma sak."

Genom en barngrupp vill vi erbjuda barnet ett eget forum där den kan få uttrycka sina tankar och känslor kring hur det är att vara barn till föräldrar som inte bor tillsammans.

Anmäl er till Lena Kallio 08-523 018 18 eller använd er av dokumentet intresseanmälan.

Barnbok

Skilda Vägar
-När mamma och pappa flyttar isär.

Boken handlar om hur det kan kännas när ens föräldrar skiljer sig. Vi får följa syskonen Sally och Jonas och deras tankar och funderingar kring hur livet kommer att se ut efter den stora förändringen.
Till varje avsnitt finns en reflekterande text och ett antal frågor som öppnar till samtal. Boken är tänkt att läsas högt tillsammans med barnen och kan användas både av föräldrar och av professionella.

Boken beställs genom Bokus.

 

 

Bild på Lena Kallio

Lena Kallio

Telefon: 08-523 018 18 E-post: lena.kallio@sodertalje.se