Familjerådgivning

Familjerådgivningen träffar par och familjer som har samlevnads- och relationsproblem. Det kan röra sig om svårigheter att prata med varandra, oenigheter i familjefrågor eller familjekriser.

Det kan hända i alla familjer när som helst att man får svårt att prata med varandra, att det blir gräl, att tystnaden lägger sig, att det blir missförstånd. Då kan ett besök hos familjerådgivningen hjälpa till att lösa knutarna.

På familjerådgivningen får ni samtal som kan bidra till att klargöra och bearbeta problem någon av er upplever att ni har i er parrelation eller er familj.

Vi stöder er i arbetet med att bearbeta problem som någon av er upplever att ni har i er relation, er familj eller ert vardagsliv. Det här är några exempel på hur problemen kan se ut:

  • Svårt att prata med varandra? Gräl, tystnad, missförstånd?
  • Vart tog känslorna vägen?
  • Det sexuella känns inte bra.
  • Partnern har hittat en annan.
  • Ska vi skiljas?
  • Hur kan vi samarbeta om barnen efter skilsmässan?
  • Oense om mina, dina, våra barn?

På familjerådgivningen får par och familjer hjälp med att klargöra och bearbeta sina problem genom samtal.

Det finns även möjlighet att få råd och stöd i sociala och familjerättsliga frågor. Vi tar emot boende i Södertälje, Nykvarn och Gnesta kommuner.

Tankar för dagen, P1, om hur det kan vara att gå i familjerådgivning

Kropp och själ, P1, Vägen till närhet

 

 

Personalen har särskild tystnadsplikt, så kallad förtroendesekretess. Besökare får också vara anonyma. Tänk på att om du kontaktar oss per mejl är din anonymitet inte fullständig. Du kan läsa mer på kommunens sida om sekretess.

Ta kontakt med oss på familjerådgivningen för information och tidsbeställning. Vi tar emot boende i Södertälje, Nykvarn och Gnesta kommuner.

Samtalen kostar 190 kronor per besök. Avbokar du besöket senare än 12 timmar innan tidpunkten för vårt möte debiterar vi dig för besöket. Du kan alltid ringa till oss och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare för att avboka. Uppge namn på den familjerådgivare du skulle till samt tid och datum som du vill avboka.

Vi som arbetar på kommunen tar gärna emot synpunkter och svarar på dina frågor. 

Familjerådgivningen

Vi hjälper er att bearbeta problem ni upplever att ni har i er relation eller familj. Familjerådgivningen tar emot boende i Södertälje, Nykvarn och Gnesta kommuner. Ringer du när det inte är telefontid finns det möjlighet att tala in ett meddelande på en telefonsvarare. Vi återkommer så snart vi kan.
Telefon: 08-523 012 35
Telefontid varje vardag kl. 8.30–9.30.

Vi lyssnar av telefonsvararen så du kan alltid lämna telefonnummer så ringer vi upp dig senare.

mejladress: familjeradgivningsbyran@sodertalje.se
Besöksadress: Oxbacksgatan 11, Södertälje. Besök efter överenskommelse.
Postadress: Familjerådgivningen, Södertälje Kommun, Oxbacksgatan 11, 151 89 Södertälje.