Familjerådgivning

Familjerådgivningen träffar par och familjer som har olika sorters relationsproblem. Det kan röra sig om svårigheter att prata med varandra oenigheter i familjefrågor eller familjekriser.

Det kan hända i alla familjer att man får svårt att prata med varandra, att det blir gräl, att tystnaden lägger sig, att det blir missförstånd. Då kan ett besök hos familjerådgivningen hjälpa till att lösa knutarna.

På familjerådgivningen får ni samtal som kan bidra till att klargöra och bearbeta problem någon av er upplever att ni har i er parrelation, familj eller som separerade föräldrar.

Vi stöder er i arbetet med att bearbeta problem som någon av er upplever att ni har i er relation, er familj eller ert vardagsliv. Det här är några exempel på hur problemen kan se ut:

  • Svårt att prata med varandra? Gräl, tystnad, missförstånd?
  • Vart tog känslorna vägen?
  • Det sexuella känns inte bra.
  • Partnern har hittat en annan.
  • Ska vi skiljas?
  • Hur kan vi samarbeta om barnen efter skilsmässan?
  • Oense om mina, dina, våra barn?

På familjerådgivningen får par och familjer hjälp med att klargöra och bearbeta sina problem genom samtal.

Det finns även möjlighet att få råd och stöd i sociala och familjerättsliga frågor. Vi tar emot boende i Södertälje, Nykvarn och Gnesta kommuner.

Personalen har särskild tystnadsplikt, så kallad förtroendesekretess. Besökare får också vara anonyma. Tänk på att om du kontaktar oss per mejl är din anonymitet inte fullständig. Du kan läsa mer på kommunens sida om sekretess.

Samtalen kostar 190 kronor per besök och du betalar med kort.

Familjerådgivningen 

Familjerådgivningen tar emot boende i Södertälje, Nykvarn och Gnesta kommuner. Ring på telefontiden för information och tidsbeställning.      Ringer du när det inte är telefontid finns det möjlighet att tala in ett meddelande på en telefonsvarare. Vi återkommer så snart vi kan.
Telefon: 08-523 012 35
Telefontid varje vardag kl. 8.30–9.30.

Vi lyssnar av telefonsvararen så du kan alltid lämna telefonnummer så ringer vi upp dig senare.

Mejladress (Du kan inte göra en tidsbeställning via mejl):             
familjeradgivningen@sodertalje.se
Besöksadress:
Oxbacksgatan 11
Södertälje
Besök efter överenskommelse.

Postadress:
Familjerådgivningen, Södertälje Kommun
Oxbacksgatan 11
151 89 Södertälje

Våra tider är värdefulla så tänk på att höra av dig så snart du vet att du inte kan komma.
Avbokar du besöket senare än 12 timmar innan tidpunkten för vårt möte debiterar vi dig 190 kronor för besöket. Du kan alltid ringa till oss och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare för att avboka. Uppge namn på den familjerådgivare du skulle till samt tid och datum som du vill avboka.

Telefon: 08-523 012 35