VFF söker semestervikarier

En person med funktionsnedsättning får stöd med att tvätta kläder

Nu söker vi semestervikarier till VFF - Verksamheten för personer med funktionsnedsättning. Jobbar du hos oss kan din arbetsdag börja med att du ger en person stöd med att komma upp ur sängen och slutar med en eftermiddag på stranden. Du ger stöd och motiverar personer runt vardagliga situationer som att stötta med att handla mat och kläder eller städa och laga mat. Kanske får du följa med på träning eller myndighetsbesök. Att arbeta med personer med funktionsnedsättning innebär att du får möta många härliga personer där du utmanas till egen utveckling.

Sök till oss och få en fantastiskt givande sommar!

Våra brukare behöver stöd så att de kan leva självständiga liv. För att lyckas är det viktigt att du är empatisk, proffsig, pålitlig, flexibel, självständig och har en förmåga att samarbeta.

Tidigare erfarenhet är inget krav, men du måste vara 18 år eller äldre och behärska svenska väl, både i tal och skrift. Arbetsrollerna innebär vissa skyldigheter att dokumentera.

Dina arbetsuppgifter skiljer sig beroende på inom vilket område du är intresserad av; boendestöd, daglig verksamhet, grupp- och servicebostad, korttidsboende eller personlig assistans. Men ditt stöd/arbete utgår från varje brukares individuella förmågor, behov och önskemål.

Din arbetsdag blir definitivt varierad och att vara sommarvikarie hos oss passar perfekt för dig som vill kombinera studier och arbete.

Skulle du vilja jobba med människor i sommar? Här får du en glimt av hur det är att jobba inom verksamheten för personer med funktionsnedsättning (VFF).

Sök som semestervikarie för sommaren!

  • Du måste vara 18 år och behärska svenska i tal och skrift.
  • Tidigare erfarenhet är meriterande men inget krav. 
  • Relevant utbildning kommer att ges i början av anställningen.
  • Arbetstiderna är schemalagda; dag, kväll, natt och helg.

Klicka på denna länk för att komma till ansökningsformuläret

Ansökningsprocessen

När du skickat in din ansökan tittar Bemanningsservice igenom den och noterar kompetenser och specifika önskemål. Ett första urval sker därefter, tillsammans med rekryterande chef.

Därefter blir du kallad till intervju och i dagsläget försöker vi göra dem fysiskt. Under intervjun kommer du få göra ett arbetsprov. Mer information om det lämnas inför intervjun, beroende på vilken verksamhet som är aktuell för just dig.

Går du vidare inhämtar vi sedan referenser. Det innebär att du behöver ha förberett med namn och telefonnummer till referenspersoner.

När du blir anställd får du ett anställningskontrakt för tidsperioden som du ska arbeta samt ett schema.

Innan du börjar arbeta kommer du få genomföra några digitala utbildningar, bland annat en hygienutbildning och en utbildning om medicinhantering. Beroende på var du kommer att arbeta kommer du att få en introduktion ute på just din enhet och få gör de verksamhetsnära utbildningar som krävs för den arbetsplatsen.

Omsorgskontoret i Södertälje

Vi arbetar för att minska antalet timvikarier inom samtliga verksamheter. Målet är ställa om till fler visstidsanställningar, men timtjänster behövs. Möjlighet till vila och planering för vår personal är något som också måste tillgodoses. Vi söker en sund balans och trygghet för såväl medarbetare som brukare. Därför anställer vi alla sommarvikarier på månadsanställning så att du vet hur många timmar du ska arbeta och vilken lön du får.