Måltider

Södertälje kommuns kostenhet är ansvarig för alla offentliga måltider inom kommunens skolor och förskolor. I dag har vi 84 kök, varav 73 stycken är tillagningskök och 11 stycken är mottagningskök. I våra mottagningskök gör man delar av lunchen på plats, men på grund av brist på plats eller utrustning får man delar av maten från ett annat kök.

Alla våra kök inom skola och förskola är KRAV-certifierade och maten lagas efter ett hållbart matkoncept. Det innebär att all mat ska sträva efter att vara god och hälsosam, ekologiskt producerad, innehålla mindre kött till förmån för mer grönsaker, baljväxter samt fullkorn och tillagas på närproducerade råvaror efter säsong. Dessutom ska köket och barnen/eleverna tillsammans arbeta för ett minskat svinn.

Vårt mål är nöjda matgäster men för att nå dit krävs en ständig dialog och öppenhet mellan barn/ elever, pedagoger, kökspersonal och föräldrar. Tveka inte att höra av dig till oss eller köket på din skola/förskola om det är något du undrar över – det är dig vi är till för!