"Mitt program ger så många valmöjligheter"

Stephanie Issa går naturvetenskapliga programmet på Täljegymnasiet. Studierna tar mycket av hennes tid, men hon gillar att simma och att umgås med sina vänner och sin familj.


Varför valde du naturprogrammet?

Jag blev inspirerad av en NO-lärare jag hade i högstadiet. Läraren gjorde så att NO-ämnena blev roliga att förstå, och därför längtade man alltid till de lektionerna. Det fick mig att känna att sådana ämnen var något jag skulle vilja fortsätta med.

Vad är det bästa med Täljegymnasiet?

Det bästa med min skola skulle jag nog säga är klassen. Min klass är väldigt unik på sitt egna sätt, och trots att den inte alltid är perfekt så tycker jag om att gå i den. Det är inte alltid man hittar en klass där man hjälper varandra, när någon behöver hjälp så finns det sällan någon som inte är villig att hjälpa till.

Vad är det bästa med ditt program?
Det bästa med mitt program är att det ger så många valmöjligheter senare i framtiden – man behöver inte veta exakt vad man ska bli redan innan gymnasiet. Det är även en tröstkänsla att veta att de flesta ämnena faktiskt hänger ihop till skillnad från de samhällsvetenskapliga ämnena. Matematiken går exempelvis mycket in på alla naturämnena.

Tänker du plugga vidare sedan?
Jag vill absolut inte missa de chanser som man blir erbjuden i det här landet, så jag tänker definitivt plugga vidare. Inte för någon annan, utan för mig själv. Jag har fortfarande inte listat ut exakt vad jag vill bli, men jag tänker satsa högt så att när tiden väl är inne för att välja högskola så behöver jag i alla fall inte vara orolig för att inte komma in på det jag vill.

Jag gillar att hjälpa andra människor väldigt mycket. Jag finner att jag själv mår bra av det så jag tror nog att det kommer bli något åt det hållet.