På Wendela Hebbe är man alltid välkommen

Jessica Wretling läser samhällsvetenskapliga programmet med inriktning medier, information och kommunikation på Wendela Hebbegymnasiet. Hon är en kreativ person som älskar musik, film och dans. Jessica spenderar mycket tid med vänner och familj eftersom det sociala livet är ytterst viktigt för henne.

Vad är det bästa med din skola?
- Att man kan vara sig själv och får möjligheten att utvecklas som person. På Wendela Hebbe är man alltid välkommen och man accepterar alla, oavsett vem du är. 

Vad är det bästa med ditt program?
- Det bästa med mitt program är att jag får lära mig flera olika datorprogram, jag lär mig hur stor roll media har i samhället och hur man ska tänka och agera när det kommer till medierelaterade situationer. Vi lär oss att skriva olika texter men även att filma och redigera olika typer av film. Mitt program kräver kreativitet, eller det blir lite lättare om du har en kreativ sida. Du behöver även ha ett intresse för just media. Men rent generellt är mitt program väldigt brett, och det är högskoleförberedande, vilket är väldigt bra. Genom det har jag en större möjlighet att lyckas med fortsatta studier efter gymnasiet.  

Berätta om ditt företag och entreprenörskapet.
- Mitt UF-företag som jag drivit under ett år heter Frökost. Vi sålde en frukostbox som var 100 procent ekologisk och vegansk. UF-året har utvecklat mig som person något otroligt. Vi har fått en riktig bild av verkligheten, lärt oss vad som krävs för at driva ett företag och vad som krävs för att lyckas med ett riktigt arbete. Jag har haft möjlighet att knyta kontakter med näringslivet och fått lärdomar som kommer att vara viktiga i framtiden. Att läsa kursen entreprenörskap är något jag rekommenderar för alla, oavsett om man vill om man vill driva eget företag eller inte. 

Vad siktar du på att jobba med i framtiden?
- Jag vill gärna ha ett jobb som tillåter mig att resa och uppleva nya platser. Sedan om det är journalist, reseledare, advokat eller något helt annat vet jag inte än.