Aktuellt

Inbjudan till möte om praktikplatser på Foucaultgymnasiet 23/10

2018-10-01

Behöver du arbetskraft och samtidigt vill göra skillnad genom att möjliggöra för våra ungdomar att få praktik?Just nu söker Foucaultgymnasiet fler arbetsplatser som vill ta emot våra elever på praktik (APL).

Rektor Emmas insändare i Länstidningen.

Hej!

Många upplever att det har varit ett lyft för arbetsplatsen att vara APL-plats. Eleverna bidrar utifrån sina förutsättningar och många gånger har arbetsplatsernas förväntningar överträffats med råge. Vi har praktik två dagar i veckan och den ger värdefulla erfarenheter och kontakter som i många fall har lett till arbete. Att vara APL-plats är att ge möjligheter och kunna påverka en ungdoms liv i positiv riktning.

Vi vill därför bjuda in dig som arbetar inom följande områden till vår träff, där du får reda på mer om vår skola och vad det innebär att bli en APL-plats.

  • Administration, handel och varuhantering
  • Fordonsvård och godshantering
  • Estetiska verksamheter
  • Fastighet, Anläggning och byggnation

När? 23 oktober klockan 10 – 12 med efterföljande lunch i matsalen för de som vill.

Var? Foucaultgymnasiets café, Erik Dahlbergsväg 1 -3, gemensam ingång med Täljegymnasiet.

Vid träffen får du träffa andra företag och organisationer som berättar om hur det är att vara APL- plats för våra elever. Nämndordförande Elof Hansjons och Heléne Rådbrink, verksamhetschef för gymnasiet, kommer att delta samt representant från Arbetsförmedlingen.

Vi bjuder på fika och lunch.  Anmäl ditt intresse till oss via mejl.

Varmt välkomna!

Emma Rosengren, rektor Foucaultgymnasiet emma.rosengren@sodertalje.se

Nina Bagge, studie- och yrkesvägledare nina.bagge@sodertalje.se