NIU

Du som är aktiv idrottare kan studera på gymnasiet och samtidigt idrotta på elitnivå. I Södertälje kan du kombinera de flesta av gymnasieskolans nationella program med elitsatsning i basket, innebandy, fotboll och ishockey. Målet är att du som elev ska få en bra utbildning både inom din idrott och i skolan.

Du kan kombinera NIU med yrkesprogrammen hos Torekällgymnasiet och de högskoleförberedande programmen hos Täljegymnasiet (eller med programmet barn och fritid på Vackstanäsgymnasiet för idrotterna ishockey, basket och innebandy).

Träningsanläggningarna ligger i Södertälje och träningspassen är just nu på måndag och torsdag morgon samt ett teoripass på fredag eftermiddag.

Elitsatsningarna inom NIU i Södertälje sker i samarbete med Södertälje Basketbollklubb SBBK, Södermanlands Fotbollsklubb SF, Sörmlands innebandyförbund, och Södertälje Sportklubb SSK för ishockey.

Ansökan till förbunden

Det är specialidrottsförbunden som tar ut deltagare till den idrottsliga utbildningen. Därför ansöker du direkt till dem. Ansökningstiden startar under hösten och avslutas i december.

När du blivit godkänd av specialidrottsförbundet på dina idrottsliga meriter söker du till respektive gymnasieskola och program. Om plats i gymnasieskolan konkurrerar du med övriga sökande till de olika gymnasieprogrammen med ditt betyg från årskurs 9.

Sista ansökningsdag för alla idrotter med NIU är den 1 december.

Bo i Södertälje

Vi kan ibland hjälpa till med boende från skolans sida och även klubbarna har boenden. Anmäl ditt intresse för boende direkt till gymnasieskolan via e-post. torekallgymnasiet@sodertalje.se eller taljegymnasiet@sodertalje.se. Inackorderingsbidrag för boende söker du hos din hemkommun.

Kontakt

Om du har frågor, mejla NIU-koordinator Andreas Lindbäck på andreas.lindback@sodertalje.se

Bild på Andréas Lindbäck

Andréas Lindbäck

NIU-koordinator & Biträdande rektor Telefon: 070-722 03 79 E-post: andreas.lindback@sodertalje.se