NIU

Du som är aktiv idrottare kan studera på gymnasiet och samtidigt idrotta på elitnivå. I Södertälje kan du kombinera de flesta av gymnasieskolans nationella program med elitsatsning i basket, innebandy, fotboll och ishockey. Målet är att du som elev ska få en bra utbildning både inom din idrott och i skolan.

Du kan kombinera NIU med yrkesprogrammen hos Torekällgymnasiet och de högskoleförberedande programmen hos Täljegymnasiet (eller med programmet barn och fritid på Vackstanäsgymnasiet för idrotterna ishockey, basket och innebandy).

Träningsanläggningarna ligger i Södertälje och träningspassen är just nu på måndag och onsdag.

Elitsatsningarna inom NIU i Södertälje sker i samarbete med Södertälje Basketbollklubb SBBK, Södermanlands Fotbollsklubb SF, Sörmlands innebandyförbund, och Södertälje Sportklubb SSK för ishockey.

Ansökan till förbunden

Du ansöker på specialidrottsförbundens hemsidor.

Ansökningstiden startar under hösten och avslutas i december.

När du blivit godkänd på dina idrottsliga meriter söker du till respektive gymnasieskola och program. Om plats i gymnasieskolan konkurrerar du med övriga sökande till de olika gymnasieprogrammen med ditt betyg från årskurs 9.

Torekällgymnasiet – Vård och Omsorg, Bygg, El och VVS-programmen

Sista ansökningsdag för alla idrotter med NIU är den 1 december.

Bo i Södertälje

Vi kan ibland hjälpa till med boende från skolans sida och även klubbarna har boenden. Anmäl ditt intresse för boende direkt till gymnasieskolan via e-post. torekallgymnasiet@sodertalje.se eller taljegymnasiet@sodertalje.se. Inackorderingsbidrag för boende söker du hos din hemkommun.

Kontakt

Om du har frågor, mejla NIU-koordinator Andreas Lindbäck på andreas.lindback@sodertalje.se