Studie- och yrkesvägledning

Att tänka på när du söker till Torekällgymnasiet

Från och med vårterminen till mitten av augusti sköts antagningen till årskurs 1 av gymnasieantagningen i Storstockholm, https://www.gyantagningen.se. Byter du skola och vill börja hos oss i årskurs 2 eller 3 kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare Thor Pleijel.

Yrkesprogrammen på Torekällgymnasiet är riktade mot olika yrkesområden och ger goda förutsättningar för jobb i anslutning till gymnasieexamen. Du kan också välja grundläggande behörighet för högskolestudier. Är du osäker på vilken utbildning du ska välja så kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Medicinska förhållanden kan påverka vilka gymnasieprogram och framtida yrkesval som är lämpliga för dig. Har du allergier, astma eller eksem bör du kontakta studie- och yrkesvägledaren eller skolsköterskan på din skola. Gör gärna Stockholms läns landstings snabbtest: http://www.jobbafrisk.se

Studie- och yrkesvägledare

Thor Pleijel heter jag och är studie- och yrkesvägledare på Torekällgymnasiet. Jag besöker eleverna i deras klasser under tiden i gymnasiet och samtalar om deras studie- och yrkesval. Många elever träffar jag också enskilt, antingen genom att jag kontaktar dem eller att de söker upp mig. Samtalen kan exempelvis handla om att få hjälp att strukturera och planera den framtida karriären, ansöka till feriepraktik och utbildningar eller få hjälp att fatta beslut.

http://www.vagledarforeningen.se finns den etiska deklaration som mitt arbete vilar på. Där framgår det vad du som vägledningssökande kan förvänta dig av ett möte med mig.

Bild på Thor Pleijel

Thor Pleijel

Studie- och yrkesvägledare Telefon: 08-5230 4242 E-post: thor.pleijel@sodertalje.se