Om skolan

Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för dig som gillar media, musik, bild och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.

Skolan

Hos oss får du möjlighet att skaffa behörighet till vidare studier samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse.

Här finner du fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet.

Wendela Hebbegymnasiet är en förhållandevis liten skola med cirka 400 elever.

Utveckling och möjligheter

Att se och utveckla varje elevs möjligheter och hjälpa dig så att du själv hittar nya vägar och lösningar - det är vår utgångspunkt och vårt sätt att arbeta på! Vi vet att initiativkraft och idéer är tillgångar som alltmer värdesätts i arbetslivet. Inom karaktärsämnena samarbetar vi med både etablerade och oetablerade verksamheter och institutioner som t.ex. högskolor, teatrar, tidningar, radio, TV, muséer och gallerier.

Vi har ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje som vi även delar lokaler med. Hos oss får du jobba mycket i projekt, göra spännande studiebesök. Här knyter du viktiga kontakter inför framtiden.

Idé och inflytande

Wendela Hebbegymnasiet är en skola med högt i tak och stort utrymme för idéer och tankar hos både elever och personal. God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat, ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.

Skolan har också ett aktivt elevråd.

Engagerade och innovativa lärare

Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.Vi anlitar även gästföreläsare inom karaktärsämnena och aktuella samhällsdebattörer och föredragshållare för hela skolan. Varje klass har en mentor som särskilt månar om dig, träffar dig regelbundet, genomför utvecklingssamtal samt fungerar som ditt bollplank i stort och smått.

Individuellt val

Till ditt andra och tredje år gör du individuella val motsvarande 200 poäng ur ett utbud av kurser som ger särskild behörighet till högskola till exempel Matematik 2-3, Naturkunskap 2, Idrott och Hälsa 2 eller Moderna språk, eller ytterligare bredd på det estetiska området, till exempel Fotografisk bild 1-2, Film- och TV-produktion, Animation 1, Formgivning 1, Musikproduktion 1-2, Dansteknik 3-4, m fl.

Välkommen till Wendela Hebbegymnasiet!

Bild på Carin Caputo

Carin Caputo