Bibliotekskatalog online
För att söka i skolbibliotekskatalogen, klicka här.
Access till Encyclopedia Britannica.

Wendela Hebbegymnasiets bibliotek i samarbete med Torekällgymnasiet
Välkommen till vårt nya bibliotek!
Här arbetar vi med elever för elever.

Tanken med vårt bibliotek är att skapa en trevlig, inspirerande och studiemotiverande plats. Det är mysigt, ljust, fräscht men samtidigt mycket modernt bibliotek.

Här erbjuder vi Dig, som är elev på en av våra skolor:

Datorer: Det finns 38 st. varav 8 stationera, 15 bärbara och 15 iPad. Tack vare trådlöstnätverk kan du sitta vart som helst i biblioteket och söka information på Internet.

Böcker: Nyfikenhet, tänker vi först på när vi gör urval av våra böcker. Här sticker böcker i ögonen på Dig och Du kommer säkert att hitta många roliga och intressanta böcker. Om Du tycker att det är tråkigt med böcker, kanske med iPad blir det roligare. Vi i biblioteket visar Dig vilka böcker finns att läsa via Internet eller går att ladda ned. Kanske Du inte vet men idag finns ett stort utbud av böcker som går att ladda ned gratis lagligt och varje dag utbud på de böckerna är större.

Tidskrifter: I biblioteket hittar Du tidskrifter om fotboll, mode, bilar, datorer, dataspel, djur, vetenskap. De tidskrifterna väljer vi utifrån elevernas intresse och förslag. Samtidigt kan Du läsa i biblioteket hundratals svenska eller utländska tidskrifter via Internet.

Studieplatser: Behöver du lugn och ro för att studera eller göra dina läxor, kom hit eftersom vi har välanpassade enskilda studieplatser eller mycket trevliga grupprum där kan Du studera själv eller med dina kompisar.

Sist men inte minst, glöm inte att vi som jobbar i biblioteket hjälper Dig med Ditt skolarbete och lär Dig att snabbt och effektivt hittar relevant information som Du söker. Glöm inte, Du är alltid välkommen i biblioteket!

Våra öppettider
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag: 09.00 - 16.00