Fordonsvård och godshantering  (FOG)

Är du intresserad av bilar och teknik? I så fall kan programmet för fordonsvård och godshantering vara något för dig!

Målsättningen för programmet är att ge dig grundläggande kunskaper inom däck, rekonditionering, service och reparation av fordon. Du kommer också att lära dig använda manualer och verkstadshandböcker. Under utbildningen utvecklar du ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera med kunder.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

Under sina fyra år på gymnasiesärskolan ska eleven göra 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det innebär att vissa kurser utförs på en riktig arbetsplats. Eleverna får erfarenhet av arbetslivet och de teoretiska kunskaperna ska omvandlas till praktisk erfarenhet. Våra utbildningar syftar alltid till att eleven ska bli så självständig som möjligt och APL:en är en viktig del av den utvecklingen. 

Till en början får eleverna undervisning i vår egen fordonsverkstad. Där får eleverna grundläggande kunskaper och den förberedelse som behövs inför sin första APL-plats.
  

Truckkort 

På Foucaultgymnasiet anpassar vi utbildningen till arbetsmarknadens behov. Alla elever får därför möjlighet att ta truckkort då vi har sett att de är en kompetens som efterfrågas av framtida arbetsgivare.

Programblad (pdf)