Elevhälsa

Här på Morabergs studiecentrum består elevhälsoteamet av studie- och yrkesvägledare, kurator, sjuksköterska och specialpedagog.

Vad behöver du hjälp med idag? 

Kurator

Jag heter Liza Skog Larsen och är kurator här på Morabergs studiecentrum. Jag finns här om du behöver någon att prata med. Hos mig kan du få hjälp och stöd ifall du känner dig orolig och ledsen. Det kan handla om oro och stress för studier eller skolsituationen, relationer, din sociala situation, att du är orolig för en vän eller familjemedlem. Alla har rätt att må bra och känna sig trygga.

Som kurator har jag tystnadsplikt, det innebär att jag inte berättar för någon annan vad vi pratar om.

Ifall du vill prata med mig går det bra att komma till mitt rum och knacka på, skicka sms, e-mail eller ringa. Det går också att lämna ett meddelande i brevlådan utanför mitt rum.

Liza Skog Larsen, kurator

Tel: 08-523 062 67 
liza.skog-larsen@sodertalje.se

Skolsköterska

Jag heter Erica Engman och arbetar som skolsköterska på Morabergs studiecentrum. 

Skolsköterskan arbetar med förebyggande hälsovård, enskilt och/eller i grupp. Skolhälsovården har också ett särskilt ansvar för att bevaka och förbättra skolsituationen för elever med medicinskt handikapp och långvariga sjukdomar. Tider för sköterskans öppna mottagning anslås utanför mottagningen, men du kan också boka tid för samtal- lägg en lapp i brevlådan utanför mottagningen, maila eller ring.

Tel: 08-523 013 53

erica.engman@sodertalje.se

SYV

Här på Morabergs studiecentrum är det Lena Sjölinder och Lotta Arvidsson Eklind som arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV).Det går bra att kontakta dom för ett individuellt vägledningssamtal om vad du vill göra i framtiden gällande studier och yrke.

Tel: Lena  08-523 044 91, yrkesintroduktion

      Lotta  08-523 062 63,  språkintroduktion och KAA

      

 

Specialpedagog

Som specialpedagog ansvarar jag för extra anpassningar och särskilt stöd. Jag ingår i elevhälsan där mitt ansvar är elevens pedagogiska situation i skolan.

För ungdomar som skrivs in på KAA,  Kommunala aktivitetsansvaret, och vill studera träffar mig för kartläggning innan placering i en undervisningsgrupp.

 

Tele: 08-523 012 16

rebecka.lindberg@sodertalje.se