ESTEA: Teater

Profil: Teater & Filmskådespelare.

En högskoleförberedande gymnasieutbildning för dig som är intresserad av teater och vill få en kreativ och lustfylld gymnasietid.

På inriktningen får du lära dig hur man arbetar som skådespelare både inom teater och på film. Tillsammans med dina klasskamrater genomför du föreställningar för publik och i samarbete med Film, 3D & Visuella effekter diverse olika filmprojekt. Läs gärna mer om programmet i vårt faktablad som du hittar till höger.

""

Så här säger vår fd teaterelev Lancelot Ncube (skådespelare, medverkat i bla Klipp han på Dramaten, i filmen Britt-Marie var här, Vår tid är nu ​SVT ) om vad Wendela Hebbegymnasiet betytt för honom.

Hur har Wendela Hebbegymnasiets teaterinriktning hjälpt mig?

På alla sätt, i livet och i skådespeleri. Jag har lärt sig hur mycket som helst!

Den har öppnat upp mina ögon till vad jag egentligen vill göra och har pushat mig till att göra det! Med hjälp ifrån givmilda och kunskapsrika lärare i teater har jag fått ett stark grund i skådespeleri. Den har lärt mig att teater är en väldigt intellektuell process, att ta mig förbi hinder, att möta mina känslor, och våga leka med dem! Lärarna har stort engagemang, är roliga, lyhörda, lär ut bra, coachar en på ett bra sätt och uppmanar och stöttar eleverna att tänka själv

De har hjälpt genom att se mig som individ och utgått ifrån vad jag kan och behöver utvecklas i. De gav mig mycket utrymme i mitt arbete att tänka fritt men har hela tiden funnits där som vägledare. De såg oss i klassen och lyfte oss till vårt bästa som ensemble och individ.

Lärarna är engagerade och erfarna. De ger inte upp med vad just du behöver och det gör det till en njutning. Varje lektion var en lärorik lektion med dem. Det är jag evigt tacksam för 😊! Lancelot Ncube

(Foto: Tova Karlström och Rasha Yousef på foto & film, Mediaprogrammet, Wendela Hebbegymnasiet har tagit bilden av Lance)