Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring Lärplattformen.

Lärare, skolpersonal och övriga anställda på utbildningskontoret, alla elever i Södertäljes kommunala grund- och gymnasieskolor samt nämnda elevers vårdnadshavare.

Lärplattformen hanterar och lagrar information om elever. Därför är säkerhet i systemet väldigt viktigt. Lärplattformen har olika behörighetsnivåer för olika användare såsom elev, vårdnadshavare, förskollärare/lärare och administrativ personal. Information som man inte har rätt till, kommer man heller inte åt.

Samma dag som ditt barn fyller 18 år förlorar du kopplingen till ditt/dina barn i Lärplattformen och kan därmed inte längre logga in för att ta del av informationen om ditt barn i Lärplattformen.

Vårdnadshavare loggar in i Lärplattformen med e-legitimation/BankID som du skaffar från din bank eller Telia. E-legitimation/BankID gör det möjligt för oss att identifiera vem du är när du loggar in i Lärplattformen. Här kan du kan läsa mer om e-legitimation/BankID 

Några användare har haft problem med att logga in på Lärplattformen med BankID. Det gäller webbläsaren Internet Explorer version 8 och 9. Vi rekommenderar webbläsarna: Chrome, Firefox, Safari eller senare versioner av Internet Explorer.

Om du är vårdnadshavare och har frågor om Lärplattformen kan du ta kontakt med ditt barns lärare. Du är förstås också alltid välkommen att vända dig till skolans rektor med dina frågor kring Lärplattformen.

Lärplattformen har en app som heter Ping Pong Mobile.

Appen finns att ladda ner både på App Store och Google Play. I appen finns ett antal specialanpassade funktioner. Om du väljer att aktivera notiser för appen i din mobila enhet visas push-notiser när ny information läggs ut i Lärplattformen.

Det finns problem för vårdnadshavare med frånvaroanmälan i appen "PING Pong mobile" för de som har operativsystemet Android 5 (Lollipop). Det går inte att bekräfta klockslag för aktuell frånvaro. Det finns tyvärr en bugg i android som orsakar detta. Här finns mer information kring buggen. Vi hoppas att detta kommer åtgärdas snart av tillverkaren. För de som drabbas hänvisar vi till Lärplattformen på webben istället.