Program för åk 7 - 9

Programutbud för åk 7–9. Bokning av program sker via webbokningen under en begränsad tid inför varje termin, se menyn - Boka program här.

Program för åk 7 - 9

Dance or Die med Moliérensamblen för åk 7-9

Dance or Die 

Dance or die är en thriller som blandar teater med musikal och show och dans. Föreställningen handlar om tre ungdomar, Micke, Maria och Sam som bär på tunga hemligheter. De träffas i ett hemligt och bortglömt rum inför en talangjakt. Det uppstår vänskap mellan dessa tre som bär på samma rädsla.

Plötsligt hamnar de i ett läge när en av dem, Maria, hamnar i akut fara. De stöttar varandra och tillsammans lyckas de mot alla odds att komma till platsen där tävlingen hålls. Men att delta får stora konsekvenser för en av dem. Nu står själva livet på spel.

Föreställning har premiär 10 oktober 2022.

Trailer: Dance or Die (publiceras senare)

Lärarhandledning: Dance or Die (publiceras senare)

Produktion: MolièreEnsemblen
Målgrupp: Åk 7-9
Publikantal: max 90 elever+vuxna/föreställning
Speltid: ca 75 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus

Datum & tid
Tisdag 18 oktober kl.09.30
Tisdag 18 oktober kl.12.30

Korshid - en iransk film för åk 7-9

Khorshid (Sun children)

KHORSID är historien om 12-årige Ali och hans tre vänner. Tillsammans arbetar de hårt för att överleva och försörja sina familjer, gör små jobb i ett garage och begår småbrott för att tjäna snabba pengar.

Av en märklig slump får Ali uppdraget av en lokal smågangster att hitta en dold skatt under marken. Han rekryterar sitt gäng, men först, för att få tillgång till tunneln som leder till skatten, måste de anmäla sig till Sun School, en välgörenhetsinstitution som försöker utbilda gatubarn och barnarbetare, och som råkar finnas precis ovanför där skatten finns.

Filmen är textad på svenska. 

Trailer: Khorshid

Det finns ingen lärarhandledning

Målgrupp: åk 7-9
Publikantal: max 300
Speltid: 99 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 

Datum & tid:
Tisdag 20 september kl.12.30

Fantasticks med Oktoberteatern för åk 6-9

Fantasticks

Musicalen är skriven av Tom Jones och Harvey Schmidt och hade premiär Off Broadway år 1960 och kom att spelas i New York i sammanlagt 42 år.

Föreställningen är en slags omvänd Romeo och Julia historia och handlar om ungdomarna Luisa och Matt, vars föräldrar försöker lura sina barn in i en kärleksrelation.

Texten är poetisk och komisk och musiken är till synes enkel men påhittig. Trots att text och musik stryker medhårs finns här mörkare stråk, ska en förälder bestämma och/eller lura sitt barn in i en livsval vad det gäller partnerskap och kärlek?

Musicalen har premiär den 24 september 2022.

Det finns ingen lärarhandledning.

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: åk 6-9
Publikantal: max 70/föreställning
Speltid: 90 minuter
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)
Spelperiod: hösten 2022

Bokas inte via detta bokningssystem! skolor i Södertälje kommun anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e-post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken skola, vilken klass/årkurs och antal elever respektive vuxna som ni önskar platser till.