Program för åk 7-9

Programutbud för åk 7–9. Bokning av program sker via webbokningen under en begränsad tid inför varje termin, se menyn - Boka program här.

Program för åk 7 - 9

Lust med Pantomimteatern - på Estrad för åk 7-9

Lust 

Det är sommarlov! Tre tonåringar möts för första gången. Ett triangeldrama fyllt av invecklade känslor och lust som ilar och drar.

Hjärnan är upptagen av tankar på den egna kroppen och på andras kroppar. Kan jag gilla både tjejer och killar? Hur ska jag kunna veta vad den andra vill? Tänk om jag blir avvisad?

En pjäs om identitet, lust och normer. Om rätten att bestämma över sin egen kropp och att själv välja om eller när en vill dela den med någon annan. Med denna föreställning välkomnar och hyllar vi det krångliga, pinsamma och alldeles underbara med att vara människa!

Trailer: Lust

Lärarhandledning: Lust

Produktion: Pantomimteatern
Målgrupp: åk 7-9
Publik: max 60 elever+vuxna
Speltid: 40 minuter
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus

Datum & tid:
Tisdag 5 mars kl.10.00
Tisdag 5 mars kl.12.30

Mina bröder och jag - en fransk film - på Estrad för åk 7-9

Mina bröder och jag

14 -årige Nour och hans tre äldre bröder kämpar på olika sätt för samma mål i en tillvaro som hotar att kantra. En lång och varm sommar har precis börjat. Nour bor med sina bröder i en fransk kuststad dit turister valfärdas. Själv ska han göra samhällstjänst på sin skola och turas om med bröderna att se efter mamman, som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor.

Räkningar ska betalas och alla gör sitt bästa för att resolut och helst så lagligt som möjligt få ekonomin att gå ihop. Men i den pragmatiska tillvaron korsars Nours väg med Sarahs, som håller sommarkurser i opera. Snart finner han sig indragen i en spirande passion som hans bröder nog varken förstår eller accepterar.

Trailer: Mina bröder och jag

Lärarhandledning: Mina bröder och jag

Målgrupp: åk 7-9
Publikantal: max 150
Speltid: 104 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus

Datum & tid:
Tisdag 13 februari kl.12.30

Normal - en fransk film - på Estrad för åk 7-9

Normal

Femtonåriga Lucie har tvingats bli förälder åt sin sjuke och slarvige pappa och skolan börjar bli lidande. När en lärare kopplar in socialtjänsten för att se över Lucies hemförhållanden får hon panik och planerar för hur de till varje pris ska framstå som så ”normala” som möjligt.

Normal är en både allvarlig och humoristisk berättelse om att försöka klara av en snårig vardag. Som tur är kan drömmar, livlig fantasi och författarambitioner utgöra både känslomässiga ventiler och livsviktiga överlevnadsstrategier.

Filmen är textad på svenska. 

Trailer: Normal

Lärarhandledning: Normal

Målgrupp: åk 7-9
Publikantal: max 150
Speltid: 87 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus

Datum & tid:
Tisdag 13 februari kl.09.15

Spela aldrig Mozart - så länge jag lever med Musikteater 89 - på skolan för åk 7-9

Spela aldrig Mozart - så länge jag lever

Paolo Levi, berömd violinist, har spelat i alla stora konserthus runt om i världen. På sin repertoar har han musik av alla de stora mästarna – utom Mozart. Han har aldrig spelat Mozart inför publik. Varför?

En föreställning om djupa hemligheter som aldrig var tänkta att avslöjas. En historia som påminner om att vi alla bär på gömda berättelser.

När Paolo är nio år får han veta att hans pappa, som jobbar som frisör, egentligen är musiker, violinist. "Han var den bästa musikern i orkestern", säger hans mamma. Paolo har aldrig hört honom spela, inte en enda gång. Varför?

Ett oväntat, nästan osannolikt möte mellan tre personer avslöjar en grym, berörande historia där musiken spelar en livsavgörande roll.

Berättelsen om musikerna som spelade för livet.
Hur de undkom förintelsen, för att de var just musiker.
Hur de tvingades spela för bödlarna – och för sitt eget folk på väg mot gaskamrarna.

En föreställning som sätter ljus på frågan om alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och vikten av att vi tillsammans värnar ett demokratiskt samhälle.

Medverkande: Ewa Carlsson och Bo Lindell.

Produktion: Musikteater 89
Målgrupp: åk 7-9
Publikantal: max 60/föreställning
Speltid: 35 minuter + 30 minuter efterföljande samtal
Spelplats: i klassrum/samlingrum på skolan.
Föreställningstider: kl.09.00 och kl.10.30

Viktigt att veta: 
Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma skola och i samma rum. Föreställningen kräver ett vanligt rum (t.ex. ett större klassrum eller samlingsrum) med spelyta på minst 4x2 meter samt plats för publiken. Rummet behöver inte mörkläggas men ska vara ett stäng dörr och utan insyn genom fönster från korridorer eller andra rum.

Inför första föreställningen: Musikteater 89 kommer till skolan 60 minuter innan första föreställningen för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning. En personal från skolan tar emot när de kommer.

Efter andra föreställningen: Musikteater89 behöver 30 minuter på sig att plocka ihop sina saker. 

Datum: 
Onsdag 21 februari
Torsdag 22 februari