Program för förskolan

Programutbud för förskola. Bokning av program sker via webbokningen under en begränsad tid inför varje termin, se menyn - Boka program här.

Program för förskola

Boll?Boll.Boll! med Mittiprickteatern - på Estrad för 3-5 år

Boll?Boll.Boll!

En ljuvlig satsning för de yngsta, en visuell och musikalisk smällkaramell som med sång, rörelse och musik lotsar barnen genom en sagolik värld fylld av böljande hav och glupska (men snälla) monster, drömska horisonter och en oändlig massa bollar i alla storlekar och färger.

Föreställningen vill stärka sin unga publik i sin lust att uttrycka sig själva.

Det finns ingen lärarhandledning.

Se trailer: Boll?Boll.Boll! 

 

Produktion: Mittiprickteatern
Målgrupp: 3-5 år
Publikantal: 60 barn+vuxna
Speltid: 30 minuter
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus

Datum & tid:
Tisdag 20 februari kl.09.15


 

Fickspöken med Hedmans Teater - på förskolan för 2-5 år

Fickspöken

- En liten luddig föreställning

Det finns Fickspöken = sant. De bor i fickor och de flesta är flickor, som gillar att busa och stöka till. På Fickspöken kan det gå hål, då flyger de snett och tjuter som grisar. – Fort iväg till doktor Nasse och syster Klasse !!!

Följ med in i småspökenas underbara värld, full av fickludd, tokiga upptåg samt sång och musik. En häftig historia för alla från 2 år. Fritt efter Pernilla Stalfelts härliga bok.

Medverkande: Mårten Hedman (skådespelare).

Produktion: Hedmans Teater
Målgrupp: 2-5 år 
Publik: 50 barn + vuxna
Speltid: 35 minuter
Spelplats: på förskolan
Föreställningstider: kl.09.15 och kl.10.30

Viktigt att veta:
Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma förskola och i samma rum. Föreställningen kräver ett rum med scenyta 5x4,5 meter och plats för publiken. 

Inför första föreställningen: Hedmans Teater kommer till förskolan kl.07.00 för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning och golvet rentgjort. En personal från förskolan tar emot när Mårten kommer.

Efter andra föreställningen: Hedmans Teater behöver 60 minuter på sig att plocka ihop sina saker. En personal från förskolan hjälper till ifall det behövs.

Datum:
Tisdag 13 februari 
Onsdag 14 februari 
Torsdag 15 febrauri 

Tant U drar till skogs med Teater U - på förskolan för 4-5 år

Tant U drar till skogs

I föreställningen får barnen möta Tant U och hennes vänner i skogen: älgen Uffe, haren Unni, masken Urban, och tallen Ulla.

En morgon när Tant U sitter och tar det lite lugnt på sin favoritstubbe, viskar en liten fågel i hennes öra att det ligger massor med skräp lite djupare in i skogen. Tant U blir upprörd när hon tänker på älgen Uffe som brukar ta sin morgonpromenad, tänk om han kliver rakt i skräpet!

Till pedagoger: Ni får av Teater U ett kompendium (per mail) med en sammanfattning av föreställningens olika delar samt förslag på enkla, pedagogiska och filosofiska frågeställningar.

Skådespelare: Ursula Schober

Produktion: Teater U
Målgrupp: 4-5 år
Publik: 50 barn + vuxna
Speltid: 60 minuter
Spelplats: på förskolan
Föreställningstider: kl.08.30 och kl.10.00

Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma förskola i samma rum. Föreställningen kräver ett vanligt rum som kan mörkläggas med en spelyta på minst 8x5 meter (inkl. publikplatser). Eluttag i närheten krävs.

Inför första föreställningen: Teater U kommer till förskolan kl.07.30 för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning och golvet rengjort. En personal från förskolan tar emot och hjälper till att bära in scenografin (minst en bärhjälp).

Efter andra föreställningen: Teater U behöver 30 minuter på sig att plocka ned och packa ihop scenografin. En personal från förskolan hjälper till att bära ut scenografin (minst en bärhjälp).

Datum:
Onsdag 10 april

Konsertburkar med Länsmusiken - på förskolan för 2-5 år

Konsertburkar

Lisa & Thomas har hittat slängda burkar ute i skogen som de har tagit hand om. Plötsligt upptäcker de att det finns musik i burkarna! Med instrument såsom saxofon, basklarinett, sång och piano tar Lisa & Thomas med publiken på upptäcksfärd i konsertburkarnas magiska värld.

Under föreställningens gång öppnas de olika konsertburkarna med barnens hjälp. En gammal glasflaska blir till ett instrument när Thomas blåser liv i den, och Lisa sjunger en vemodig blues om en hel potatisfamilj som någon har slängt.

Varför slängs det mat? Kan vi använda slängda prylar på ett nytt sätt? Att på ett enkelt sätt skapa medvetenhet kring återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen.

Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång.

Lisa Östergren har varit bandledare i den flerfaldigt grammisnominerade barnjazz-gruppen Familjen Svängsson i över 20 års tid. Utöver det har hon bland annat varit en av medlemmarna i acappella-gruppen The Real Group. 

Thomas Backman har jobbat med artister inom ett brett spektrum allt från Georg Riedel till Miss Li. Thomas senaste kritikerrosade soloalbum When Light Is Put Away belönades med Manifest-priset för Årets Jazz 2022.

Medverkande: Lisa Östergren och Thomas Backman

Produktion: Konsertburkar
Målgrupp: 2-5 år 
Publik: 50 barn+vuxna
Speltid: 30 minuter
Föreställningstider: kl.09.00 och kl.10.00.

Datum:
Onsdag 13 mars

När Odde ska hem med Oktoberteatern - på Castorteatern för 1-3 år

När Odde ska hem

När Odde ska hem från förskolan med pappa vill han inte alls ta på sig overallen. Han vill först visa pappa sin teckning av katten Bodil. Längs vägen hem hittar Odde en pinne som är en skatt och behöver tas med hem. När Odde och pappa ska gå över gatan får Odde alltid trycka på knappen. Han tittar noga åt alla hållen. Det har pappa lärt honom.

En gång fick pappa och Odde springa över gatan för bilarna kör fort, fort. Efter övergångsstället finns gården med den arga hunden. Odde går snabbt snabbt förbi och tittar inte på hunden. Den skäller och låter arg. Då vill Odde skynda sig hem.När Odde ska hem har inspirerats av diktverket Odysseus av Homeros (ca. 800 f.kr). I Homeros verk får vi följa med på Odysseus tio år av irrfärder på väg hem från Troja. För en förälder som hämtar på förskolan kan en hemfärd kännas lika lång som för Odysseus om än lika spännande och innehållsrik.

 

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: 1-3 år
Publikantal: max 20 barn+vuxna
Speltid: 20-25 minuter
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)

Speldagar: 
31 januari
1-2 februari
6-9 februari
13 februari
15-16 februari
20-23 februari
27-28 februari

Bokas inte via detta bokningssystem! förskolor i Södertälje kommun anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e-post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken förskola, vilken avdelning och antal barn respektive vuxna som ni önskar platser till.