Boka program här

Här finns viktig information om hur du går tillväga för att boka scenkonstprogram och skolbio för förskola och skola. Bokningen för höstens program är nu stängd. Webbokningen var öppen 7 juni - 27 augusti.

Foto: från föreställningen Sagolika stigen med Södertälje Teateramatörer

Bokningen för höstens program är nu stängd
Bokningen var öppen den 7 juni - 27 augusti. Kontakta oss via e-post om ni är intresserade av restplatser. 

Under aktuella bokningsperioder finns det en länk här som går direkt till ett anmälningsformulär. 

Här nedan finns information om hur bokningen går till när den är öppen.

Så här bokar du program: (bokningen är nu stängd)
På varje Intresseanmälan kan du göra fem val. Vill du boka flera program än så gör du bara en ny anmälan.

1. Fyll i alla dina kontaktuppgifter, vilken skola och klass det gäller och antal barn och vuxna. Det är viktigt att du skriver in ett telefonummer som du är säkrast nåbar på.

2. I kolumnen Kommundel skriva du UK om din förskola/skola är kommunal i Södertälje. 
Ni som är friförskola/friskola skriver FRI. Förskolor/skolor i Nykvarn skriver NYKVARN.

3. I kolumnen Aktivitet väljer du föreställning och i kolumnen Föreställningar väljer du vilket datum och vilken tid du önskar. 

4. Vissa föreställningar meddelas datum och tid senare. Blir ni fördelad plats så kontaktar arrangören/producent er senare.

5. En del föreställningar bokas inte genom denna bokning. Ni gör då bokningen direkt hos arrangören/producenten (t.ex. Oktoberteaterns föreställningar eller Konserthuset konserter) se programtexterna.

6. När du fyllt i allt klickar du på Skicka. Nu ser du en sammanställning på det du fyllt i, skriv gärna ut sidan. 

Om du vill kan du göra en Ny anmälan om det är fler program du vill boka eller så avslutar du din bokning genom att klicka på Avsluta. Då kommer du tillbaka till programutbudet.

Bokningen för höstprogrammen 2018 var öppen från den 7 juni till den 27 augusti. Har ni förfrågningar om platser finns kvar efter bokningsperioden kan ni kontakta kulturhandläggaren Pia Johansson  via e-post.

Inför varje termin publiceras ett scenkonst- och skolbioutbud på denna webbsida. Bokningen är öppen under en begränsad tid.

För vårprogrammet: 

Från början av december till slutet av januari. 

För höstprogrammet: 

Från slutet av maj till slutet av augusti.

Det är inte först till kvarn som gäller, alla anmäler sig på samma villkor under bokningsperioden.

Du kan boka dig på hur många program och föreställningar som du vill förutsatt att det är till respektive åldersgrupp. Eftersom det finns ett begränsat antal platser till alla program kan vi däremot inte garantera dig att du får platser till allt du bokat.

Om ni kan gå på flera olika tider av ett program så skriv in det i kolumnen Meddelande i intresseanmälan. Där kan ni också skriva in om ni behöver rullstolsplatser, om det är problem med att komma i tid på grund av kommunikationer eller annan väsentlig information.

När bokningen är stängd fördelar vi platserna så rättvist vi kan. Vårt grundmål är att ni ska få någonting av det ni önskat. Men det beror ju på vad ni önskat och hur många olika alternativ ni har anmält er till.

Den 28 augusti börjar vi fördela alla platser så rättvist som möjligt. Vi strävar efter att alla ska få någonting av önskade program, men på grund av platsbrist går det inte alltid.

När platsfördelningarna är gjorda får den person som står som kontaktperson på intresseanmälan en bekräftelse via posten eller internposten. I bekräftelsen får ni veta vilka program ni fått JA eller NEJ på.

OBS! Om ni inte fått en bekräftelse senast den 12 september kontakta oss snarast för det kan bero på problem med postgången och det är viktigt att vi får veta det.

Det kostar ingenting för enskilda barngrupper och klasser i Södertälje kommun och Nykvarns kommun. Scenkonstprogrammet ingår i ett gemensamt avtal mellan Kultur i förskolan och skolan/Kultur och fritid (KOF) och Utbildningskontor (UK) i Södertälje kommun.

Kultur i förskolan och skolan/Kultur och fritid (KOF) har också ett avtal med Nykvarn kommun för scenkonst- och skolbioprogrammen.

Meddela oss i kolumnen Meddelande i intresseanmälan om ni har behov av rullstolsplatser. Det underlättar för alla att vi har fått denna information i förhand.

Om ni inte kan ta den tid ni får, hör av er genast! Då kan vi placera in någon annan barngrupp i ert ställe. Platser och publikfördelning kostar pengar och är ett stort arbete. Om ni inte avbokar räknas platserna som förbrukade. 

Försök även att nå oss om ni måste göra akuta återbud.

Kontakta kulturhandläggaren Pia Johansson via e-post om ni är intresserade av restplatser. 

Det är en del saker som är viktiga att känna till inför ert besök på en film, musik, teater- eller dansföreställning.

Ett besök på en föreställning ska vara en så bra upplevelse som möjligt för alla pedagoger, förskolebarn och elever.

För många förskolebarn och elever kan det vara första gången de går på en föreställning, en upplevelse som de kan komma att bära med sig resten av sina liv.

Läs mer i de olika menyerna här:

Musik-, teater- och dansföreställningar spelas bland annat på Estrad och Trombon i Södertälje stadshus, på Oktoberteatern och på Qulturum i Nykvarn. Alla skolbiovisningar är på Estrad i Södertälje stadshus.

Vid föreställningar som är förlagda på Estrad placeras ni på bestämda platser i salongen. När ni kommer till Estrad får ni en placering av föreställningsvärden.

Ni har också möjlighet att gå på vissa föreställningar i Stockholms Konserthus och ibland på en del andra scener i Stockholm.

En del av föreställningarna är förlagda på förskolor och skolor i Södertälje och i Nykvarn. På hösten spelas teaterföreställningen Den sagolika stigen utomhus i Kusens backe.

Ni bör vara på plats senast 20 minuter innan föreställningen börjar. Anmäl er till  föreställningsvärden som tar emot er och prickar av er när ni kommer. Om det inte finns någon föreställningsvärd på plats så tar någon från ensemblen emot er när ni kommer.

Innan ni kommer till föreställningen är det önskvärt att ni tillsammans med era elever går igenom hur det fungerar i en teater- och biosalong och vilket uppförande som förväntas av alla som besöker en föreställning. Allt för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt för både er grupp och andra grupper som besöker samma föreställning.

Säg till i förväg om ni har behov av rullstollsplatser. Detta måste vi veta innan för att kunna placera er grupp på en plats i salongen där en rullstol kan få plats.

Under pågående föreställning ansvarar respektive pedagog för sina grupper. Elever som stör skall avvisas av ansvarig pedagog. Om akuta problem uppstår i salongen kan ni kontakta föreställningsvärden som alltid finns i foajén.

Laserlampor, mat, godis, tuggummi, frukt och dryck får inte medföras in i salongen. 

Mobiltelefonerna ska vara avstängda under föreställningarna. Fotografering får endast ske efter föreställningen om inget annat meddelas.

Pedagogerna ansvarar för att varje grupp städar efter sig. Kvarglömda saker i salongen tar vi med oss och kan hämtas i stadshuset, men ring oss först så ni vet att vi finns på plats.

Aktuellt

Föreställningar vecka 42

Lilla Sagohjulet med Fabula Storytelling
15 oktober på Lärkans förskola

Nittio grader far and height med Jelnek Dance Company
16 oktober på Estrad

Lilla Sagohjulet med Fabula Storytelling
16 oktober på Rösberga förskolecenter

Minibio på förskolan
1-19 oktober på Sommarängs förskola

Musiklådan på förskolan
1-19 oktober på Växthusets förskola